Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Enterprise Greece: Ενδιαφέρον από ΗΠΑ για ελληνικά προϊόντα

Περισσότερες από 200 ελληνικές εταιρείες τροφίμων και ποτών παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε εκπροσώπους των αμερικανικών σουπερμάρκετ Central Market, με την υποστήριξη του Enterprise Greece.

Enterprise Greece: Ενδιαφέρον από ΗΠΑ για ελληνικά προϊόντα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η παρουσίαση τροφίμων και ποτών από ελληνικές εταιρείες στους εκπροσώπους των αμερικανικών σουπερμάρκετ Central Market για την εκδήλωση "Passport Greece", με την υποστήριξη του Enterprise Greece.

Η εκδήλωση "PASSPORT GREECE" της αμερικανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Central Market θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σουπερμάρκετ της αλυσίδας στο Τέξας των ΗΠΑ, τον Μάιο του 2015, και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εκδήλωσης αυτής, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις ελληνικών προϊόντων σε εκπροσώπους των σουπερμάρκετ της Central Market, στις 2-4 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, και στις 5 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στόχος των παρουσιάσεων ήταν η επιλογή προϊόντων από τους εκπροσώπους της Central Market τα οποία θα προωθηθούν και θα πωλούνται για δύο εβδομάδες στην εκδήλωση "PASSPORT GREECE" σε όλα τα σουπερμάρκετ της αλυσίδας στο Τέξας, ΗΠΑ, τον Μάιο του 2015. Επιπροσθέτως, σε όλα τα εστιατόρια των σουπερμάρκετ της αλυσίδας θα υπάρχει μενού με ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και ελληνικά προϊόντα με στόχο τη γνωριμία των πελατών με την Ελληνική κουζίνα.

Τα προϊόντα τους παρουσίασαν στους εκπροσώπους της Central Market περισσότερες από 200 εταιρείες, από πολλές περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Πελοπόννησος, Κρήτη, Χίος, Λέσβος, Λήμνος, Κως, Ήπειρος, Μακεδονία, κλπ.), συμπεριλαμβανομένων start up εταιρειών, παραδοσιακών βιομηχανιών και καθιερωμένων brands. Οι εταιρείες που συμμετείχαν προέρχονταν από τους περισσότερους κλάδους τροφίμων και τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν ήταν μεταξύ άλλων ελαιόλαδο και ελιές, τυροκομικά, γλυκά, φρούτα και λαχανικά, ψάρια / αλίπαστα, ζυμαρικά, όσπρια, μπισκότα, προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης, μέλι, μαρμελάδες, σαλιγκάρια, χυμοί φρούτων, ξηροί καρποί, και έτοιμα γεύματα (ready meals). Σημαντική παρουσία είχαν, επίσης, εταιρείες κρασιών, καθώς και εταιρείες με προϊόντα όπως καφές, τσάι, μαστίχα, βότανα, παγωτό, ρύζι, κρόκος Κοζάνης, αυγοτάραχο, κ.α.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι της Central Market επισκέφθηκαν τις αγορές, τα εστιατόρια και τα καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους για την οργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και για την υψηλή ποιότητα και πληθώρα των ελληνικών προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v