Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόγραμμα στέγασης και εργασιακής επανένταξης για 1.200 αστέγους

Το Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» περιλαμβάνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, που εξειδικεύονται σε δύο πυλώνες ενεργειών, τη στέγαση και την εργασιακή επανένταξη αστέγων. Από το Πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν 1200 άτομα.

Πρόγραμμα στέγασης και εργασιακής επανένταξης για 1.200 αστέγους

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας διοργανώνουν Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, Σολωμού 60 (8ος όροφος), για την παρουσίαση του Προγράμματος με τίτλο «Στέγαση και Επανένταξη».

Το Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» περιλαμβάνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, που εξειδικεύονται σε δύο πυλώνες ενεργειών, τη στέγαση και την εργασιακή επανένταξη αστέγων.

Από το Πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν 1200 άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης , 480 από τα οποία θα ενταχθούν και σε εργασία και συγκεκριμένα:

• οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων,

• οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας,

• γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας,

• άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν.

Το Πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 9.400.000 €, προέρχεται από πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v