Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Σήμερα η κατάθεση των προσφορών για το «ψηφιακό μέρισμα»

Η διάθεση του συνόλου του διατιθέμενου φάσματος αναμένεται ότι θα αποφέρει έσοδα τουλάχιστον 380 εκατομμυρίων ευρώ. Δεύτερες σκέψεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

ΕΕΤΤ: Σήμερα η κατάθεση των προσφορών για το «ψηφιακό μέρισμα»

Τις προσφορές τους για τις συχνότητες (φάσμα), που απελευθερώνει η ψηφιακή μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος, καλούνται να καταθέσουν σήμερα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων οι ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Συγκεκριμένα η ΕΕΤΤ διενεργεί διαγωνισμό για τη δημοπράτηση έξι φασματικών τμημάτων στη ζώνη των 800 MHz, με τιμή εκκίνησης 51,5 εκατομμύρια ευρώ για το καθένα από αυτά. Παράλληλα, η ρυθμιστική αρχή δημοπρατεί και 18 μπλοκ συχνοτήτων στην περιοχή των 2.600 MHz, για το σύνολο των οποίων το ελάχιστο προσδοκώμενο τίμημα ανέρχεται στα 71 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ελάχιστα έσοδα που προσδοκά το Δημόσιο να εισπράξει από την εκχώρηση των 24 συνολικά τμημάτων φάσματος ανέρχονται σε 380 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως από την πλευρά τους οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν εμφανίζονται διατεθειμένες να διαγκωνιστούν μέχρι τελικής πτώσεως για το φάσμα που διατίθεται. Μάλιστα κατά την διαδικασία που προηγήθηκε, πάροχος έθεσε προς την ΕΕΤΤ το ερώτημα αν επισύρει οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη κύρωση η απόσυρση της αίτησης χορήσης φάσματος πριν την εκκίνηση της δημοπρασίας.

Στην απάντησή της η ΕΕΤΤ ξεκαθαρίζει ότι «Κάθε Συμμετέχων στη Δημοπρασία, δύναται σε οποιαδήποτε στιγμή πριν από την γνωστοποίηση της Ημερομηνίας Εκκίνησης της Δημοπρασίας από την ΕΕΤΤ, να αποσυρθεί από την διαδικασία της Δημοπρασίας, με την κατάθεση σχετικής έγγραφης δήλωσής του στην ΕΕΤΤ»

Η αποχώρηση του συμμετέχοντος εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος δεν επισύρει οικονομικές ή άλλες κυρώσεις».

Σε ένα μήνα η ανακοίνωση των υπερθεματιστών

Η ΕΕΤΤ αναμένεται να ανακοινώσει τον οριστικό κατάλογο με τους συμμετέχοντες στις 25 Σεπτεμβρίου. Η διαγωνιστική διαδικασία για όλα τα τμήματα συχνοτήτων θα πραγματοποιηθεί μέσω δημοπρασίας πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα. Η ανακοίνωση των υπερθεματιστών προβλέπεται να γίνει στις 16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί οι υπερθεματιστές θα πρέπει να καταβάλουν το 30% του εκπλειστηριάσματος που έχουν προσφέρει, δέκα ημέρες μετά την ανακήρυξή τους Επίσης, θα πρέπει να καταβάλουν τουλάχιστον το 40% του εκπλειστηριάσματος, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v