Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Στις 31/10 η δημοπρασία για τα ακίνητα στην Πλάκα

Για τις 31 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η ημερομηνία δημοπράτησης 12 ακινήτων στην Πλάκα. Πρόκειται για τον πέμπτο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που αναβάλλεται τον τελευταίο μήνα. Την Παρασκευή οι προσφορές για τον Ιππόδρομο.

ΤΑΙΠΕΔ: Στις 31/10 η δημοπρασία για τα ακίνητα στην Πλάκα

Σε αναβολή ενός ακόμα διαγωνισμού, του πέμπτου για τον Σεπτέμβριο, προχώρησε η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Πρόκειται για την ηλεκτρονική δημοπρασία παραχώρησης 12 ακινήτων στην περιοχή της Πλάκας η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα, η έναρξη της διαδικασίας υποβολής προσφορών μετατέθηκε για τις 31 Οκτωβρίου ώστε να οριστικοποιηθεί το Σχέδιο Σύμβασης Επιφάνειας που θα υπογράψουν οι τυχόν πλειοδότες. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακοινώσει πως "δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής", το ταμείο προχωρά στην αξιοποίηση αυτών των ακινήτων μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη, ώστε μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο.

Ορισμένα από τα ακίνητα στην Πλάκα βρίσκονται στην οδό Θέσπιδος, όπως για παράδειγμα κτίριο 150 τ.μ. σε οικόπεδο 340,75 τ.μ., μια παλιά νεοκλασική κατοικία με υπόγειο και αυλή σε μέτρια κατάσταση. Ακόμη ένα διατηρητέο κτίριο 528 τ.μ. στην οδό Θέσπιδος και Ραγκαβή, οικόπεδο 131 τ.μ. στην οδό Θρασύλου, οικόπεδο 418 τ.μ. με διώροφο κτίριο 375 τ.μ. στην οδό Ραγκαβά κ.λπ.

Ο διαγωνισμός για τα διατηρητέα στην Πλάκα είναι ο πέμπτος του Σεπτεμβρίου που αναβάλλεται για τον επόμενο μήνα. Τέσσερις διαγωνισμοί, που αφορούν τα 14 αρχοντικά και μικρά Ξενία ανά την Ελλάδα, την αξιοποίηση των ολυμπιακών κέντρων σε Γαλάτσι και Μαρκόπουλο, την πώληση ακινήτου στην Ερμιόνη και για τα ακίνητα του δημοσίου στο εξωτερικό έχουν ήδη μετατεθεί

Στο τέλος Οκτωβρίου θα υποβληθούν οι προσφορές για τα 14 αρχοντικά και μικρά Ξενία τα οποία με βάση τον σχεδιασμό των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ μπορούν να λειτουργήσουν ως boutique hotels. Οι προσφορές θα υποβάλλονταν αρχικά στις 30 Σεπτεμβρίου. Για τις 17 Οκτωβρίου μετατίθεται και η ημερομηνία υποβολής προσφορών για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε Γαλάτσι και Μαρκόπουλο. Τα δύο ακίνητα πρόκειται να παραχωρηθούν για χρονική περίοδο 40 ετών με δυνατότητα παράτασης. Για το ακίνητο των 171 στρεμμάτων στην Ερμιόνη επρόκειτο να υποβληθούν προσφορές στις 22 Σεπτεμβρίου, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ όμως μετέθεσε τη διαδικασία για τις 31 Οκτωβρίου.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να υποβληθούν προσφορές για τα πέντε ακίνητα του εξωτερικού που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ ενώ με βάση τον αρχικό σχεδιασμό η προθεσμία έληγε στις 3 Οκτωβρίου.

Προς το παρόν, παραμένει το αρχικό χρονοδιάγραμμα για τον νέο διαγωνισμό παραχώρησης της 20ετούς διαχείρισης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, με τις προσφορές να υποβάλλονται την Παρασκευή. Για το τελευταίο τρίμηνο του έτους έχει μετατεθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών σε κρίσιμους διαγωνισμούς όπως η πώληση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της εταιρείας συντήρησης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (γνωστής ως ROSCO), κ.λπ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v