Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνες πετρελαίου: Την Πέμπτη η έγκριση των συμβάσεων από τη Βουλή

Η επικύρωση των συμβάσεων από το γ΄ θερινό τμήμα της Βουλής θα λήξει την εκκρεμότητα και αυτές θα τεθούν σε ισχύ. Αναμένεται να εγκριθεί ακόμη η νέα συμφωνία του δημοσίου με τις Kavala Oil και Energean Oil & Gas για τους υδρογονάνθρακες στο Θρακικό Πέλαγος.

Ερευνες πετρελαίου: Την Πέμπτη η έγκριση των συμβάσεων από τη Βουλή
Σε μία συνεδρίαση του γ΄ τμήματος διακοπών της Βουλής, η οποία θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθούν και θα προταθούν για επικύρωση οι συμβάσεις για τις έρευνες πετρελαίου σε Ιωάννινα, Κατάκολο και δυτικό Πατραϊκό Κόλπο.

Με την αναμενόμενη επικύρωση των συμβάσεων από τη Βουλή, λήγει πλέον η εκκρεμότητα με τις συμβάσεις καθώς θα τεθούν αυτές σε ισχύ.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις συμβάσεις συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από την οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης και τη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου αφενός και τις Kavala Oil και Energean Oil & Gas αφετέρου, με την οποία τροποποιείται η από 23.11.1999 σύμβαση για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της KAVALA OIL A.E., η οποία κυρώθηκε με τον ν. 2779/1999. Η τροποποίηση αφορά συγκεκριμένα την κατάργηση της υποχρέωσης της εταιρίας να πουλά το παραγόμενο πετρέλαιο αποκλειστικά στα ΕΛΠΕ. Ήδη η Energean προχώρησε σε συμφωνία με την ΒΡ η οποία θα αγοράζει την παραγωγή της.

Συγκεκριμένα οι συμβάσεις θα εκτελεστούν από τις παρακάτω κοινοπραξίες:

* ENERGEAN OIL & GAS - TRAJAN OIL AND GAS LIMITED για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή Κατάκολο.

* ENERGEAN OIL & GAS - PETRA PETROLEUM INC για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων.

* ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - EDISON INTERNATIONAL- PETROCELTIC RESOURCES plc για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή Πατραϊκός Κόλπος.

Τέλος να σημειωθεί ότι η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή των κοινοπραξιών ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v