Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκουρλέτης: Καταργήστε το μπόνους των 50 εδρών και πάμε σε εκλογές

Αν θέλει η κυβέρνηση να συνδέσει το θέμα της κατάργησης του μπόνους με άμεσες εκλογές, ας το επιχειρήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Να πάμε σε εκλογές.

Σκουρλέτης: Καταργήστε το μπόνους των 50 εδρών και πάμε σε εκλογές

«Αν θέλει η κυβέρνηση να φέρει νόμο τώρα για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, και να παραιτηθούν να πάμε σε εκλογές, εμείς θα τον ψηφίσουμε. Αμ’ έπος αμ’ έργον», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή το άνοιγμα του θέματος του εκλογικού νόμου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και τις πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε το θέμα της κατάργησης του μπόνους στη χθεσινή (Δευτέρα) του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά ο κ. Σαμαράς παραμένει επιφυλακτικός.

Αν θέλουν να συνδέσουν το θέμα της κατάργησης του μπόνους με άμεσες εκλογές, ας το επιχειρήσουν, πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, αλλά να είναι νόμος απλής αναλογικής. Είναι γνωστό, πρόσθεσε, ότι εμείς είμαστε υπέρ της συνταγματικής καθιέρωσης της απλής αναλογικής.

Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης επικαλέστηκε δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει αλλαγή του εκλογικού νόμου γιατί θα είναι σα να ομολογεί την ήττα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v