Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή οι τροπολογίες των σ/ν για τους υδρογονάνθρακες

Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση των τροπολογιών επί των σχεδίων νόμου του ΥΠΕΚΑ για την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα

Στη Βουλή οι τροπολογίες των σ/ν για τους υδρογονάνθρακες
Στη Βουλή θα συζητηθούν σήμερα οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στα σχέδια νόμου του ΥΠΕΚΑ για την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό, στο Κατάκολο και στα Ιωάννινα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, θα τοποθετηθεί τόσο επί τους θέματος των Υδρογονανθράκων, όσο και επί των τροπολογιών.

Με την αναμενόμενη επικύρωση των συμβάσεων από το γ΄ τμήμα διακοπών της Βουλής, λήγει πλέον η εκκρεμότητα με τις συμβάσεις καθώς αυτές θα τεθούν σε ισχύ.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις συμβάσεις συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από την οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης και τη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου αφενός και τις Kavala Oil και Energean Oil & Gas αφετέρου, με την οποία τροποποιείται η από 23.11.1999 σύμβαση για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της KAVALA OIL A.E., η οποία κυρώθηκε με τον ν. 2779/1999.

Η τροποποίηση αφορά συγκεκριμένα την κατάργηση της υποχρέωσης της εταιρίας να πουλά το παραγόμενο πετρέλαιο αποκλειστικά στα ΕΛΠΕ. Ήδη η Energean προχώρησε σε συμφωνία με την ΒΡ η οποία θα αγοράζει την παραγωγή της.

Δείτε τις τροπολογίες στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v