Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Στο 13% η φορολόγηση για ατομική αγροτική επιχείρηση

Η φορολόγηση ατομικής αγροτικής επιχείρησης διαμορφώνεται στο 13% και αυτό θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών. Τι προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.

ΥΠΟΙΚ: Στο 13% η φορολόγηση για ατομική αγροτική επιχείρηση

Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει τη φορολόγηση των κερδών από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 13% και αυτό θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση, αναφέρει σε διευκρινιστική του ανακοίνωση το υπουργείο οικονομικών, απαντώντας σε δημοσιεύματα. 

Σημειώνεται ότι ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπει μεταξύ άλλων φορολόγηση 13% για αγρότες, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών από το 2014.  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Άρθρο 29, "τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση φορολογούνται με συντελεστή 13%". Στο νομοσχέδιο επίσης δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για εξαίρεση των μικρών παραγωγών με κάποια κριτήρια από τα λογιστικά βιβλία.

Επιπλέον, στο άρθρο 58 αναφέρεται ότι "τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών φορολογούνται με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v