Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνδρομητική: Σήμερα οι προσφορές για το Champions League

«Μάχη» για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων ποδοσφαίρου Champions League και Europa League της επόμενης τριετίας. Λιγότεροι αγώνες θα μεταδίδονται από τα ελεύθερα κανάλια.

Συνδρομητική: Σήμερα οι προσφορές για το Champions League

Κορυφώνεται η μάχη με έπαθλο τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League και του Europa League για την τριετία 2015 -2018.

Σήμερα οι υποψήφιοι θα καταθέσουν τις προσφορές τους στην εταιρεία ΤΕΑΜ, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα για λογαριασμό της UEFA. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην «μάχη» που αναμένεται μεταξύ της NOVA, η οποία μεταδίδει τώρα τους αγώνες, και του ΟΤΕ, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για τα ελεύθερα κανάλια που θα συμμετάσχουν.

Το ύψος των προσφορών είναι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι επιθυμία της ΤΕΑΜ είναι η διαδικασία να προχωρήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Εκείνο πάντως που έχει γίνει πλέον σαφές είναι ότι το βάρος των μεταδόσεων κατά την επόμενη τριετία θα το σηκώσει η συνδρομητική τηλεόραση. Σε αυτό συνηγορεί όχι μόνο η δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα ελεύθερα κανάλια, αλλά και οι μάλλον ατυχείς χειρισμοί που υπήρξαν από κυβερνητικής πλευράς όταν η τότε ΕΡΤ είχε συμφωνήσει να αναλάβει την μετάδοση κάποιων από τους αγώνες του Champions League. Παρότι η συμφωνία εν τέλει τηρήθηκε, έγινε αντικείμενο σκληρής κριτικής κυρίως για το κόστος της.

Κύριο χαρακτηριστικό λοιπόν των μεταδόσεων την επόμενη τριετία φαίνεται ότι θα είναι ο περιορισμός των αγώνων τόσο του Champions, όσο και του Europa Leugue που μεταδίδονται από τα ελευθέρα κανάλια.

Ως το τέλος του της σεζόν που βρίσκεται σε εξέλιξη, τηλεοπτικά δικαιώματα του UEFA Champions League έχει η Nova, η οποία δίνει δυνατότητα στους συνδρομητές της, να παρακολουθούν την Τρίτη και την Τετάρτη τους 15 από τους 16 αγώνες κάθε αγωνιστικής. Επίσης, στο UEFA Europa League η Nova μεταδίδει τα 23 από τα 24 παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής.

Tέλος, τα αθλητικά κανάλια της Νova θα μεταδώσουν αποκλειστικά τους 15 από τους 24 αγώνες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης για τους ομίλους του UEFA Champions League και του UEFA Europa League.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v