Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο δεσμευτικές προσφορές για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Δύο δεσμευτικές προσφορές για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ.

Δύο δεσμευτικές προσφορές για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι δύο επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια. Συγκεκριμένα:

· Ένωση Προσώπων Intralot (SPV No. 1) Ltd και Intralot (SPV No.2) Ltd

· OPAP Investment Ltd

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του, στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, για την εγκυρότητα των προσφορών, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων. Στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

Πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος καθώς ο πρώτος είχε ακυρωθεί στα τέλη Αυγούστου. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου είχε προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού επειδή είχε υποβληθεί μόνο μία προσφορά εντός διαδικασίας, από την Intralot, η οποία αξιολογήθηκε ως μη συμφέρουσα.

Ταυτόχρονα, το σχήμα ΟΠΑΠ με την επενδυτική εταιρεία Global Family Partners (GFP) είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον με προσφορά 40 εκατ. ευρώ (όταν η αρχική προσφορά της Intralot ανερχόταν σε περίπου 5,1 εκατ. ευρώ). Μάλιστα, το σχήμα υπό τον ΟΠΑΠ κατέθεσε και εγγυητική επιστολή αντίστοιχου ύψους προκειμένου να δεσμευτεί πως προσφέρει το ποσό των 40 εκατ. ευρώ. Έτσι, το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ ακύρωσε τον πρώτο διαγωνισμο, αφού προηγουμένως ζήτησε από την Intralot να βελτιώσει την αρχική προσφορά. Ούτε η νέα κρίθηκε ικανοποιητική και τώρα όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v