Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναρτήθηκαν στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Η νέα εκκαθάριση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α. αλλά και εξαιρέσεις.

Αναρτήθηκαν στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Στο taxisnet αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ με τις διορθώσεις για οικόπεδα εκτός αντικειμενικού συστήματος αξιών, και τις υπόλοιπες αλλαγές που προβλέπονται από την τροπολογία που ψηφίστηκε προ ημερών.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΓΓΔΕ η οποία γνωστοποιεί την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης Εν.Φ.Ι.Α. που περιλαμβάνει:

(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.,

(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία,

(γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και

(δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Eπίσης στην σελίδα του περιουσιολογίου έχει προστεθεί μία ακόμα εκτύπωση διαθέσιμη και στα 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, η οποία τους επιτρέπει να δουν αν έχει «περάσει» στο σύστημα η όποια πληρωμή έχουν κάνει μέχρι τώρα για τον ΕΝΦΙΑ.

Εκκρεμεί η προώθηση του σχεδίου για την έκπτωση στα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα ακίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v