Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με εισαγωγικό μισθό 586 ευρώ οι νέες προσλήψεις στο Δημόσιο

Η πρόσληψη στο Δημόσιο δεν θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό δοκιμή. Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ.

Με εισαγωγικό μισθό 586 ευρώ οι νέες προσλήψεις στο Δημόσιο

Το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, το οποίο προβλέπει εισαγωγικό μισθό 586 ευρώ, παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πρακτικά προβλέπει, όπως γράφει το Έθνος, ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα παίρνουν μισθούς ίσους με αυτούς του ιδιωτικού τομέα.

Αυτοί διαμορφώνονται:

• Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός είναι στα 586,08 ευρώ
• Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα είναι στα 639,35 ευρώ
• Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα κινηθεί στα 749,70 ευρώ
• Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα είναι στα 787,40 ευρώ

Η πρόσληψη στο Δημόσιο δεν θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το Δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Διαφορετικά θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει τον μισθό που προβλέπει το σχετικό μισθολόγιο.

Η πρόταση προκάλεσε τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του οποίου υποστήριξε ότι οι αλλαγές στον μισθολογικό χάρτη του Δημοσίου θα έχουν ουσία μόνο όταν υπάρξει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση και ψηφιστεί μόνιμο σύστημα αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v