Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδε η αντιπολίτευση το ραντεβού Σαμαρά - Μέρκελ

Εκτίθεται ο πρωθυπουργός και η χώρα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ. Σχέδιο χρειάζεται, όχι παρακαλετά ούτε τσαμπουκάδες σημειώνει το Ποτάμι. Τι δήλωσε ο Π. Καμμένος.

Πώς είδε η αντιπολίτευση το ραντεβού Σαμαρά - Μέρκελ

Η θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού μετά την συνάντηση του με την κ. Μέρκελ εκθέτει τον ίδιο και τη χώρα, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος, ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές πως η έννοια διαπραγμάτευση είναι ξένη προς την πολιτική του και τις προθέσεις του. Τον χωρίζει τεράστια απόσταση από την σημερινή οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα. Εξάλλου, η άρνησή του να απαντήσει, κατόπιν της υπόδειξης της κ. Μέρκελ, εάν είναι αρνητικός στη χαλάρωση της λιτότητας, τον κατατάσσει δικαίως ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη. Καμιά χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει».

ΝΔ: Περιθωριακή κριτική από περιθωριακό κόμμα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Περιθωριακή κριτική από ένα περιθωριακό κόμμα. Κρίμα».

 

Π. Καμμένος: Ο Πρωθυπουργός απέκρυψε την αλήθεια

Για το «τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού» κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

«Ο πρωθυπουργός, αφού ανέπτυξε, ακόμα μια φορά, στα πλαίσια της πολιτικής εικονικής πραγματικότητας, το success story μιας άλλης χώρας, αφού απέκρυψε την αλήθεια, δηλαδή την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, προκειμένου να παλέψει για την πολιτική του επιβίωση, υπέβαλε τα σέβη του στην εμπνεύστρια της καταστροφικής πολιτικής για την πατρίδα μας» αναφέρει στη δήλωσή του.

ΔΗΜΑΡ: Διαψεύδονται οι προσδοκίες

Τα αποτελέσματα της συνάντησης της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό έρχονται να διαψεύσουν τις προσδοκίες που καλλιέργησε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Όπως σημειώνει: "Το Βερολίνο αποδεικνύεται αμετακίνητο στη συγκεκριμένη αντίληψη διαχείρισης της κρίσης, που οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε απόγνωση και την οικονομία σε υφεσιακό τέλμα. Οι όποιες θετικές αναφορές στην πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν μπορούν να ισοσκελίσουν το βάρος των υποδείξεων και της γερμανικής εμμονής για προσήλωση στον κορσέ του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στις πολιτικές της λιτότητας".

Ποτάμι: Λόγια ...παρηγοριάς από τη Μέρκελ

Η πολυδιαφημισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ κατέληξε τελικά σε ... λόγια παρηγοριάς, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Όπως αναφέρει, «η κατανόηση όμως της κ.Μέρκελ δεν είναι αρκετή για να επουλώσει τα τραύματα της ελληνικής κοινωνίας. Η χώρα- και το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκαμε, δεν σώζεται ούτε με παρακαλετά ούτε με τσαμπουκάδες. Μόνο ένα εθνικό σχέδιο δράσης που θα έχει την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας θα υποχρέωνε συμμάχους και δανειστές να σκεφθούν αλλιώς την Ελλάδα. Τα κόμματα εξουσίας όμως προτιμούν να σκιαμαχούν μεταξύ τους παρά να συνεργαστούν ή έστω να συζητήσουν ένα τέτοιο πατριωτικό σχέδιο. Για το παλιό πολιτικό σύστημα προέχει η σωτηρία του και όχι η σωτηρία της χώρας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v