Εργαζόμενοι ΙΚΑ: Στέλνουν τους διευθυντές στα δικαστήρια ως δικηγόρους!

Εγγραφο της διοίκησης ζητά από τους διευθυντές να εκπροσωπούν το ίδρυμα στα δικαστήρια, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ.

Εργαζόμενοι ΙΚΑ: Στέλνουν τους διευθυντές στα δικαστήρια ως δικηγόρους!

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, μέσω του γραφείου του Νομικού Συμβούλου της, με ένα εξαιρετικώς επείγον έγγραφο που απέστειλε προς όλους τους Διευθυντές των τοπικών υποκαταστημάτων, ζητά ξεκάθαρα αντί δικηγόρων, το ΙΚΑ να εκπροσωπείται στα δικαστήρια από τους Διευθυντές των υποκαταστημάτων ή από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.

Όπως καταγγέλλει «αυτή την λύση προέκρινε η Διοίκηση, διότι το ΙΚΑ βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να αντιμετωπίσει τις παραστάσεις των δικηγόρων στα δικαστήρια μετά την ισχύ του Νέου Κώδικα περί δικηγόρων.
Προφανώς, κάποιοι έχουν παντελή άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στις υπηρεσίες μας και δεν αντιλαμβάνονται την επιβάρυνση των καθηκόντων και των αντικειμένων, που έχουν προκύψει στους εναπομείναντες ελάχιστους υπαλλήλους, αλλά και Προϊσταμένους ή Διευθυντές.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, οι Διευθυντές όπου υπάρχουν, ή όπου εκτελούν αναγκαστικά χρέη, αλλά και οι υπάλληλοι, θα πρέπει στην ουσία να εγκαταλείπουν τα καθήκοντα τους, και να βρίσκονται στα δικαστήρια, καθ΄ όλη την διάρκεια του ωραρίου τους και αν και εφόσον συζητηθεί η υπόθεση και δεν αναβληθεί, να παρίστανται ως εντεταλμένοι εκπρόσωποι του Ιδρύματος εκθέτοντας, προφορικά, γραπτά, με όλα τα κρίσιμα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, προβάλλοντας τις σχετικές ενστάσεις τους, νομικά επιχειρήματα κλπ. Μια διαδικασία όχι εύκολη, που χρειάζεται πέραν του χρόνου μελέτης κάθε υπόθεσης, και ειδικές γνώσεις, αφού θα αντιμετωπίζουν έμπειρους δικηγόρους ως διαδίκους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v