Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση στο διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Το τίμημα είναι αυτό που θα κρίνει τους αναδόχους για τα περιφερειακά αεροδρόμια, αφού όλα τα σχήματα που συμμετέχουν διαθέτουν ισχυρή τεχνογνωσία. Η ιδιωτικοποίηση σημαντική εξέλιξη και για τον τουρισμό. Στις 10 Οκτωβρίου οι δεσμευτικές προσφορές.

Παράταση στο διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Παράταση 10 ημερών στα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα προκειμένου να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για τα περιφερειακά αεροδρόμια έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η παράταση δίνεται μετά από αίτημα των ενδιαφερόμενων σχημάτων και πλέον η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 10η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν στενά τη διαγωνιστική διαδικασία το αίτημα να δοθεί περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία των τελικών προσφορών δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνουν ότι οι υποψήφιοι, που παραμένουν στην κούρσα της διεκδίκησης, έχουν κριθεί, στο σύνολό τους, ότι διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να αναλάβουν τη λειτουργία των σημαντικότερων περιφερειακών αερολιμένων της χώρας.

Με τον εν εξελίξει διαγωνισμό οι ιδιώτες θα αναλάβουν τη διαχείριση των 14 μεγαλύτερων αεροδρόμιων της περιφέρειας, τα οποία συγκροτούν δύο ομάδες των επτά.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συνεχίζουν τα εξής σχήματα: Corporacion America - ΜΕΤΚΑ, που έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι προτίθεται να προχωρήσει στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς, η Fraport AG από κοινού με τον Όμιλο Κοπελούζου, που επίσης έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της για την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.

Επίσης η γαλλική εταιρεία Vinci, η οποία συμπράττει με τον Όμιλο Ελλάκτωρ, η Advent International, η Aeroports De La Cote d Azur και ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v