Κουβέλης: Δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές το Μάρτη

Μιλώντας στην Realnews σημειώνει ότι "θα αναζητήσουμε συμπτώσεις με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της συλλογικότητες της πολιτικής οικολογίας και τη ριζοσπαστική Αριστερά".

Κουβέλης: Δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές το Μάρτη

"Με δεδομένη την κοινωνική και πολιτική πόλωση, η εκτίμηση μου είναι ότι δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο" δηλώνει στην realnews ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Τονίζει πως σε μια προοδευτική διακυβέρνηση, "δεν χωρούν οι συντηρητικές πολιτικές και η ΝΔ" ενώ τάσσεται υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας "θα αναζητήσουμε συμπτώσεις με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της συλλογικότητες της πολιτικής οικολογίας και τη ριζοσπαστική Αριστερά".

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως "αν απεγκλωβιστεί από τις ασκούμενες πολιτικές που σήμερα συνυπηρετεί, μπορεί να γίνει μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης".

Ρεπούση: Ενιαίο ψηφοδέλτιο με ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, μόλις πέντε ημέρες πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, η βουλευτής Μαρία Ρεπούση σε συνέντευξή της προτείνει κοινή κάθοδο του κόμματος του Φώτη Κουβέλη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

H βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5» τάχθηκε υπέρ ενιαίου ψηφοδελτίου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο θα συμμετέχουν η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι και ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα διαχωρίσει τη θέση του από την συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.

Η κυρία Ρεπούση υποστήριξε πως κάτι τέτοιο «θα ήταν σωτήριο για τον τόπο» και πρόσθεσε πως «χρειάζεται επειγόντως μια εναλλακτική διακυβέρνηση του τόπου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v