Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιακουμάτος: Θα επανεξετασθεί η ρύθμιση για το γάλα

Οι τιμές στο γάλα έπεσαν έως 10% αλλά όχι λόγω της ρύθμισης που επιμήκυνε τη ζωή, τόνισε ο Γ. Γιακουμάτος σημειώνοντας ότι θα επανεξετασθεί η ρύθμιση. Αλλάζει το καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών. Στο 1,1 ευρώ η λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Γιακουμάτος: Θα επανεξετασθεί η ρύθμιση για το γάλα

Πιστός στην αρχική του τοποθέτηση ότι θα επανεξεταστούν οι μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ εμφανίζεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο κ. Γιακουμάτος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι οι τιμές στο γάλα έπεσαν από τις 22 Σεπτεμβρίου 5% - 10%, αλλά όχι λόγω του νόμου που επιμήκυνε κατά δύο ημέρες τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα ο υφυπουργός είχε συναντήσεις με στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών, με στόχο "συμφωνίες κυρίων" για τη μείωση των τιμών. Ο κ. Γιακουμάτος σημείωσε ότι θα επανεξετάσει τον νόμο στα τέλη του χρόνου.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων επιμένοντας στην ορθότητα της απόφασης που υπέγραψε τον περασμένο Ιούλιο και η οποία έχει αμφισβητηθεί δικαστικά.

Επί του παρόντος, όπως είπε, δεν θα σχολιάσει το θέμα εν αναμονή έκδοσης της οριστικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η υπόθεση εκδικάζεται στις 7 Νοεμβρίου.

Ο υφυπουργός ανήγγειλε ακόμα αλλαγές στο καθεστώς των εκπτώσεων και των προσφορών λέγοντας ότι τελειώνει η διαβούλευση και μόλις δει τα αποτελέσματά της θα προχωρήσει σε αποφάσεις.

Στο στόχαστρο του υπουργείου μπαίνει το επόμενο διάστημα κι ο κλάδος των απορρυπαντικών για τα οποία ο κ. Γιακουμάτος έχει ζητήσει την εκπόνηση σχετικής μελέτης και θα προχωρήσει σε επαφές με τους εκπροσώπους του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο πρόκειται να βρεθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά την αγορά των καυσίμων ο κ. Γιακουμάτος εκτίμησε ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη λιανική θα διαμορφωθεί στο 1,10, ενώ για τις ειδικές κατηγορίες θα κοστίζει περίπου 0,80 ευρώ το λίτρο.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν και εκπρόσωποι της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, αναφέροντας ότι από τον Οκτώβριο η αγορά σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ θα αποστέλλει στα σπίτια καταναλωτών, εντός Αττικής, που έχουν κάνει ηλεκτρονική παραγγελία, τα προϊόντα με μόνη επιβάρυνση 1 ευρώ.

Επίσης, ο ΟΚΑΑ θα διανείμει σε επτά σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης δωρεάν φρούτα σε 7.000 μαθητές μετά από συμφωνία με το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο προγράμματος για την εξοικείωση των μαθητών με την υγιεινή ζωή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v