Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η καινοτομία έκανε στάση στο Μέγαρο Μουσικής

Στην εκδήλωση μίλησαν οι Μιχάλης Σάλλας, Ι. Μανιάτης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Κ. Μίχαλος και Ι. Χατζηθεοδοσίου.

Η καινοτομία έκανε στάση στο Μέγαρο Μουσικής

Οι εταιρείες epsilon net, ΟΝΕΧ, Taxibeat, Λουξ, ΜΑΤ ELECTRONICS, Συνεταιρισμός ΘΕΣ γάλα-Πιες, ΜΑΤΡΙΧ INSURANCE & REINSURANCE BROKERS ο όμίλος 9 ΣΥΝ αλλά και η μαθήτρια Κατερίνα Μισθού, έλαβαν το απόγευμα της Δευτέρας τα βραβεία «Καινοτομία και Δημιουργική Επιχειρηματικότητα» που θέσπισε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Μιχάλης Σάλλας πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Πειραιώς από το βήμα της εκδήλωσης ανέφερε ότι η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει τη βάση της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει το εμπόδιο ανταγωνιστικότητας. Η καινοτομία σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον ενώ βασική προϋπόθεση είναι η αναμόρφωση της παιδείας και ανάπτυξη του R&D. Καταλήγοντας ο κ. Σάλλας σημείωσε ότι η χώρα έχει προοπτική και μέλλον από εμάς εξαρτάται να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές και να διαμορφώσουμε το μέλλον.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στο ραντεβού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα την Τετάρτη, δήλωσε: "θα καταλήξουν σε μία ριζοσπαστική πρόταση για να δοθεί λύση στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια".

Ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτης σημείωσε ότι αυτό που επιθυμεί το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είναι να φέρει σε επαφή την έρευνα σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, με την αγορά. Όπως εξήγησε, για το λόγο αυτό το υπουργείο πήρε πρωτοβουλία χαρτογράφησης και ανάδειξης της έρευνας, της καινοτομίας, της αριστείας που πραγματοποιείται από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης. Ο υπουργός σχολίασε ότι το "made in Greece δεν πρέπει πια να είναι ένα σύντομο ανέκδοτο".

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι η πιο μεγάλη απόκλιση της ελληνικής επιχειρηματικότητας από την Ευρώπη παρατηρείται στο κόστος και στο εύρος της χρηματοδότησης. Οι ελληνικές επιχειρήσεις δανείζονται με το υψηλότερο κόστος σε όλη την Ευρωζώνη, ενώ ικανοποιείται μόλις το 33% των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια όπως ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίωνκ, Κ. Μίχαλος ανέφερε ότι το πιο κρίσιμο στοίχημα για την οικονομία και την κοινωνία είναι αυτό της κουλτούρας, και πρόσθεσε: για να κερδίσουμε το στοίχημα, χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να δημιουργηθούν νέα κοινωνικά πρότυπα, τα οποία θα αναδεικνύουν τις αξίες της επιχειρηματικότητας: την τόλμη, την προσπάθεια, την επιμονή, τη δημιουργικότητα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη: "σαφώς η επιχειρηματικότητα δεν είναι πανάκεια. Δεν περιμένει κανείς ότι το σύνολο των νέων ανθρώπων που αναζητούν σήμερα εργασία, θα στραφεί στην επιχειρηματικότητα και ότι θα πετύχουν όλοι. Όμως θα πρέπει να δώσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους την ευκαιρία να προσπαθήσουν".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v