Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομάδα «ράμπο» για φοροελέγχους κατά παραγγελία της Εισαγγελίας

Συγκροτείται αυτοτελές τμήμα ελέγχου στο Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. με αντικείμενο τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων σε φυσικά πρόσωπα ανά την επικράτεια κατόπιν παραγγελιών του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.

Ομάδα «ράμπο» για φοροελέγχους κατά παραγγελία της Εισαγγελίας

Ειδικό αυτοτελές τμήμα στο κέντρο ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου με αντικείμενο τον έλεγχο φυσικών προσώπων για τα οποία υπάρχει παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος συγκροτεί με απόφασή της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. 

Τροποποιώντας προηγούμενη απόφαση του τέως ΓΓΔΕ Χάρη Θεοχάρη, η απόφαση της κ. Σαββαΐδου ορίζει ότι συγκροτείται αυτοτελές τμήμα ελέγχου στο Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. με αντικείμενο τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων φυσικών προσώπων σε όλη την επικράτεια κατόπιν παραγγελιών του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος για τον εντοπισμό εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του 7ου κεφαλαίου του Νόμου 4174/2013.

Με τις συγκεκριμένες διατάξεις, δίνεται η δυνατότητα στους ελεγκτές να χρησιμοποιούν έμμεσες τεχνικές ελέγχου για τον προσδιορισμό αδήλωτων εισοδημάτων αλλά και η δυνατότητα να ερευνούν εγκαταστάσεις και βιβλία χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων.

Με την ίδια απόφαση υλοποιείται και μια εσωτερική αναδιάρθρωση του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. αναφορικά με τις διευθύνσεις, υποδιευθύνσεις και τμήματα ελέγχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v