Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκαν τρεις γενικοί γραμματείς για να κατέβουν στις εκλογές

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους προκειμένου να μπορούν να πολιτευθούν στις επερχόμενες εκλογές χωρίς να έχουν «κώλυμα».

Παραιτήθηκαν τρεις γενικοί γραμματείς για να κατέβουν στις εκλογές

Κοινό μυστικό ήταν ότι τρεις γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης και στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Γιάννης Παναγιωτόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης θα θέσουν υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με τη ΝΔ.

Για να γίνει αυτό και να μην έχουν πρόβλημα εκλογιμότητας, βάσει του νόμου, θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους 18 μήνες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, κάτι που τελικά έκαναν σήμερα, ένα μήνα πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης προκειμένου να είναι υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης από γενικός γραμματέας Ενημέρωσης ώστε να είναι υποψήφιος στην Αχαΐα και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος από γενικός γραμματέας Επικοινωνίας με σκοπό να θέσει υποψηφιότητα στην Αρκαδία.

Η παραίτηση των τριών γραμματέων, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v