Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα

Τον στόχο της ανάπτυξης ιατρικού τουρισμού στη χώρα ανέλυσε ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, Γρ. Σαραφιανός σε ομιλία του σε συνέδριο. Σε ποιες χώρες θα πρέπει να στοχεύσουμε. Συγκριτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πώς θα αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα

Τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα ανέλυσε στο διήμερο συνέδριο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρ. Σαραφιανός.  

«Στην Ελλάδα δεν γνωρίζαμε ούτε σκεπτόμασταν ποτέ να αναπτύξουμε αυτήν την μορφή τουρισμού και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, διότι, πριν την κρίση, ο Ιδιωτικός Τομέας δεν αντιμετώπιζε τα σημαντικότατα προβλήματα επιβίωσης που βιώνει σήμερα. Η κρίση μας οδήγησε να σκεφτούμε την αλλαγή του μίγματος των ασθενών και στην αναζήτηση αυτή ανακαλύψαμε ότι οι άλλοι έχουν ανακαλύψει και απολαμβάνουν τους καρπούς εδώ και μια δεκαετία», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο γιατί να επιλέξουν την Ελλάδα και όχι μια άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, τόνισε ότι η χώρα μας διαθέτει πλήρη και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, ιατρικό δυναμικό υψηλού επιπέδου, νοσηλευτικό προσωπικό εφάμιλλο προηγμένων κρατών και ξενοδοχειακό εξοπλισμό που δεν έχει να ζηλέψει άλλες χώρες.

Στα μειονεκτήματα, υπογράμμισε το υψηλό ιατρικό και λειτουργικό κόστος, που συνεπάγεται υψηλές τιμές των υπηρεσιών, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία βοήθεια στον τομέα αυτόν από το κράτος. «Σκεφτείτε ότι στην γείτονα Τουρκία επιδοτείται, κατά μεγάλο ποσοστό, από την Κυβέρνηση η παροχή υπηρεσιών σε ξένους πολίτες, η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και ακόμη και οι Τουρκικές αερογραμμές διαθέτουν ειδικά, χαμηλά πακέτα μεταφοράς», τόνισε.

Ο επικεφαλής της ΠΕΙΚ, σημείωσε ότι για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα, θα πρέπει να στοχεύσουμε σε χώρες: 

- με μεγάλες λίστες αναμονής

- με θρησκευτική ιδιαιτερότητα (για παράδειγμα η απαγόρευση εξωσωματικής γονιμοποίησης)

- με ήδη μετακινούμενους ασθενείς στο εξωτερικό

- σε πόλεις που διαθέτουν με Ελλάδα Αεροπορική σύνδεση με ανταπόκριση 2 και όχι περισσοτέρων πτήσεων.

- στην ύπαρξη τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v