Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Γιούνκερ

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του Euro2day.gr για έλευση του Γιούνκερ στην Αθήνα. Για τρίτη φορά σε τρεις μήνες ο νέος επικεφαλής της Κομισιόν επισκέπτεται την Ελλάδα. Ποια είναι τα θέματα στην ατζέντα. Τι είπε ο Δ. Αβραμόπουλος στην ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Γιούνκερ

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr, o κ. Γιούνκερ θα έχει ανεπίσημο γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή το μεσημέρι. Από τις έως τώρα πληροφορίες προκύπτει ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου, καθώς η ατζέντα αφορά γενικά τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και αυτήν τη στιγμή ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν δεν θέλει να εμπλακεί με τους ελέγχους της τρόικας.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητηθούν θέματα ουσίας, που θα «κυλήσουν» από την 1η Νοεμβρίου, οπότε και η νέα Κομισιόν αναλαμβάνει επισήμως…

Να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για την τρίτη φορά σε τρεις μήνες που ο Ζ.Κλ. Γιούνκερ επισκέπτεται τη χώρα.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και το Μέγαρο Μαξίμου με μια λιτή ανακοίνωση: «Ο νέος Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Jean-Claude Juncker θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά».

Αυτές τις ημέρες προχωρά η διαδικασία των ακροάσεων των νέων επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο Ε.Κ. σημείωσε ότι δεν πρέπει να οικοδομηθεί μία Ευρώπη φρούριο, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων.

«Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι τα φρούρια που οικοδομήθηκαν για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών κατέληξαν να είναι φρούρια που έκαναν σκλάβους αυτούς που ήθελαν να προστατεύσουν και τελικά οδήγησαν σε απομονωτισμό. Δεν είναι αυτή η εντολή της Ε.Ε.», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να διευκολύνει ενεργά τη διακίνηση των αγαθών και των προσώπων. Ο Δ. Αβραμόπουλος είπε ακόμα ότι η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με τη μετανάστευση και τις εσωτερικές υποθέσεις είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας και της δημοκρατίας, αλλά και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v