Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ προσφεύγει η Ιντραλότ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Κατά του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΠΑΠ προσφεύγει η επιχείρηση μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το ιπποδρομιακό στοίχημα. Μιλά για «παραβίαση μυστικότητας προσφορών» και ζητά να ανασταλούν οι διαδικασίες μεταβίβασης.

Στο ΣτΕ προσφεύγει η Ιντραλότ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά σειράς αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που κήρυξαν άγονο τον αρχικό διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για είκοσι χρόνια κατέθεσε η Intralot Ltd.

Η εταιρεία δια της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων ζητεί να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες και να εκδοθεί σχετική προσωρινή διαταγή μέχρι την κρίση της κύριας προσφυγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ με απόφασή τους κήρυξε άγονο τον αρχικό διαγωνισμό και τον επαναπροκήρυξε στην συνέχεια καταλήγοντας ως πλειοδότη στην ΟΠΑΠ Investment Limited.

Μεταξύ άλλων στην προσφυγή της η Intralot υποστηρίζει ότι παρατύπως κηρύχθηκε άγονη η αρχική διαδικασία κατά την οποία είχε καταθέσει προσφορά 5.250.000 ευρώ και προσθέτει ότι αυτό έγινε όχι μόνο γιατί κρίθηκε μή ικανοποιητική αλλά και γιατί υπήρξε εκτός διαδικασιών δέσμευση της ένωσης εταιρειών ΟΠΑΠ για προσφορά τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων ευρώ. 

Στην προσφυγή καταγγέλεται επίσης ότι ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός καθώς απαλείφθηκε στον επαναπροκηρυχθέντα διαγωνισμό το τεχνικό κριτήριο της προεπιλογής με βάση την εμπειρία στην διοργάνωση ιπποδρομιών την οποία δεν διάθετει ο ΟΠΑΠ, ενώ ταυτόχρονα έγινε και σύντμηση των προθεσμιών ώστε να μην προλάβει να συμμετάσχει τρίτος υποψήφιος.

Η Ιντραλότ θέτει ζήτημα παραβίασης της αρχής της μυστικότητας των προσφορών γεγονός που όπως επισημαίνει έπρεπε να οδηγήσει σε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής "κάτι που δεν έγινε αφού το ΤΑΙΠΕΔ επέδειξε ανοχή και έδωσε αδικαιολόγητο πλεονέκτημα στον ΟΠΑΠ κατά παράβαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v