Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Χρηματιστήριο

Εξουδετερώθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Χρηματιστήριο

Ενας φάκελος στον οποίο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξουδετερώθηκε από την αστυνομία.

Οπως αναφέρει η ΕΛΑΣ «σήμερα το πρωί στο κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. επί της λεωφόρου Αθηνών εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο ύποπτος φάκελος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε περιείχε μηχανισμό που εξουδετερώθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Υπολείμματα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία».

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, επρόκειτο για φάκελο μεγέθους Α4, που περιείχε ένα τεύχος της Οικονομικής Επιθεώρησης και είχε σταλεί από την Κέρκυρα με αποστολέα ανύπαρκτο εκδοτικό οίκο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο μηχανισμός αποτελείτο από μπαταρία, μανταλάκι και λαμπτήρα, καθώς και μικρή ποσότητα πυρίτιδας σε φύλλα. Δεν υπήρχε πυροκροτητής και δεν έχει διευκρινισθεί αν θα ήταν δυνατόν να εκραγεί. Υπολείμματά του, πάντως, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ομοιότητες με παγιδευμένους φακέλους, που έχουν σταλεί παλιότερα από τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v