Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γλέζος κατά φωτοβολταϊκών: Να ξεριζώσουμε τα σιδερένια φυτά

Ο Μανώλης Γλέζος ερωτά τον υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου.

Γλέζος κατά φωτοβολταϊκών: Να ξεριζώσουμε τα σιδερένια φυτά

Κατά των φωτοβολταϊκών στράφηκε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οπως μεταδίδει το Left.gr στο πλαίσιο των ακροάσεων των υποψήφιων Επιτρόπων, ο Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Phil Hogan, είπε: «Έχω δύο ερωτήσεις να σας υποβάλω. Η πρώτη: Στη χώρα μου, με τη χλωρίδα των εξίμισι χιλιάδων και πλέον ειδών, περισσότερα από χίλια είναι ενδημικά, φύονται δηλαδή μόνο στην Ελλάδα. Η μαστίχα της Χίου, η σταφίδα της Κορίνθου, το σταμναγκάθι και το δίκταμο της Κρήτης είναι μερικά από αυτά. Στη Νάξο, εκτός από τις πατάτες, ευδοκιμεί και το κίτρο. Κατ’ εντολή, όμως, της κυρίας Μέρκελ, μας έφεραν ένα ψεύτικο φυτό, με σιδερένιες ρίζες και γυάλινα άνθη: τα φωτοβολταϊκά. Γέμισε η Ελλάδα μ’ αυτό το σιδερένιο “φυτό”, που εκτόπισε καλλιέργειες οι οποίες μας εξασφάλιζαν ελαιόλαδο, οπωροκηπευτικά και σιτηρά.

Τι θα κάνετε για να επανέλθει η καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας στον προορισμό της; Θα έρθετε να ξεριζώσουμε μαζί τα σιδερένια φυτά;

Και το δεύτερο ερώτημα: Ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ιρλανδία, κάνατε μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν στη μείωση των κονδυλίων για το πρόγραμμα “Leader”. Τι θα κάνετε ως Επίτροπος για την ενίσχυση αυτού του προγράμματος;»

ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «ξεριζώσει» τις προεκλογικές δεσμεύσεις 

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το αίτημα του κ. Γλέζου για "ξερίζωμα" των φωτοβολταϊκών, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τα μνημόνια που θα σκίσει και την λιτότητα που θα διώξει με ένα νόμο κι ένα άρθρο, μαθαίνουμε ότι τώρα θέλει να «ξεριζώσει» και τα φωτοβολταϊκά! Τουλάχιστον αυτό ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γλέζος, με ερώτηση που υπέβαλε προς τον υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Phil Hogan, σύμφωνα με την οποία ζητά από τον επίτροπο να «ξεριζώσουνε μαζί τα σιδερένια φυτά που έφερε η Μέρκελ»!!!

Το μόνο βέβαια που προσπαθεί να διώξει ή να ξεριζώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι την Αριστερά των κινημάτων και της Οικολογίας, καθώς και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα περί πράσινης ανάπτυξης!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v