«Κόκκινη γραμμή» η μείωση των συντάξεων

Να αποτρέψει μείωση συντάξεων επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας. Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με την τρόικα. Ανοικτό παραμένει το θέμα των εργασιακών.

«Κόκκινη γραμμή» η μείωση των συντάξεων

Με κόκκινη γραμμή τη διατήρηση των συντάξεων στα σημερινά επίπεδα και έχοντας δεχτεί ισχυρές πιέσεις για το ασφαλιστικό ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνάντηση του υπουργού εργασίας Γιάννης Βρούτσης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Ανοικτά έμειναν τα εργασιακά θέματα, καθώς η ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών για τα αποτελέσματα της συνόδου της Γενεύης και οι τελευταίοι δεσμεύτηκαν ότι θα τα εξετάσουν.

Ο Γιάννης Βρούτσης παρέδωσε στην τρόικα τη μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζει σενάρια και όχι δεσμευτικές προτάσεις αναφορικά με οργανωτικές και λειτουργικές διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Η ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε επίσης ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία στην οποία θα «περιορίζει» την πόρτα που άνοιξε η απόφαση του ΣτΕ για τη λειτουργία του Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), ενώ ενημέρωσε και για την υπουργική απόφαση που θα επιβάλει διαχειριστικό έλεγχο και κλείσιμο όλων των ισολογισμών των Ταμείων προηγούμενων χρόνων που δεν έχουν κλείσει ακόμα.

Οι επαφές θα συνεχιστούν το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς όπως δήλωσε και υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου η ατζέντα στον συγκεκριμένο τομέα είναι γεμάτη με μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v