RTRS: Kοντά στο 3% ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα το 2015

Η κυβέρνηση θα διατηρήσει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 κοντά στο 3%, ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters.

RTRS: Kοντά στο 3% ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα το 2015

H Eλλάδα σχεδιάζει να μειώσει οριακά τον στόχο του 3% για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015, παραμένοντας κοντά στο νούμερο που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό, ανέφερε την Παρασκευή στο Reuters αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών. 

Ο αξιωματούχος αναφερόταν σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση επιδιώκει μια μεγαλύτερη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα για να εφαρμόσει μέτρα ελάφρυνσης των φόρων. 

"Δεν είναι αλήθεια αυτά που γράφονται στον Τύπο ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι πολύ χαμηλότερος από το 3%" σημείωσε ο αξιωματούχος. 

Κατά ορισμένες πληροφορίες η κυβέρνηση θα προβλέπει στο προσχέδιο πρωτογενές πλεόνασμα οριακά κάτω του 3% ώστε να προχωρήσουν οι σχεδιαζόμενες φοροαπαλλαγές χωρίς να απαιτηθούν νέα μέτρα για την επίτευξη του στόχου και στηρίζεται στην καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού της φετινής χρονιάς. 

Η κυβέρνηση θα καταθέσει την Δευτέρα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v