Τραγωδία στο Βόλο - Τρεις στρατιώτες νεκροί από έκρηξη όλμου

Από την έκρηξη υπάρχουν τρεις νεκροί οπλίτες. Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τραγωδία στο Βόλο - Τρεις στρατιώτες νεκροί από έκρηξη όλμου

Έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο του Βόλου. Aπό την έκρηξη υπάρχουν τρεις νεκροί οπλίτες (δυο ΕΠΟΠ και ένας οπλίτης). Σοβαρά έχει τραυματιστεί άλλος ένας. Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή να μεταβούν με ελικόπτερο στο σημείο, ο υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς, ενώ κήρυξε τριήμερο πένθος.

Ο κ. Αβραμόπουλος - κατά την ενημέρωση του για τα θέματα της αρμοδιότητάς του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - εξέφρασε «την συντριβή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για το πρωτόγνωρο αυτό δυστύχημα», τονίζοντας, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν τον χαμό των τριών στρατιωτών, όπως πενθούν και οι οικογένειές τους. «Είμαστε κοντά τους» είπε και τόνισε ότι η έκβαση της έρευνας που διενεργείται θα φωτίσει τα αίτια του δυστυχήματος.

«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος. Γιατί το καθήκον δεν εκτελείται μόνο στον πόλεμο αλλά και καθημερινά.

Τα παλικάρια μας των Ενόπλων δυνάμεων εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα όταν χρειαστεί. Και στους τρείς αυτούς άτυχους νέους αποδίδουμε τον σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί», κατέληξε στην δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε οδύνη για το θανατηφόρο συμβάν, τονίζοντας ότι αποτελεί ελάχιστη τιμή στη μνήμη των θυμάτων η πλήρης αναζήτηση των αιτιών του τραγικού συμβάντος.

Mήνυμα Παπούλια

«Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών μας, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Κάρολος Παπούλιας για τον θάνατο των δύο επαγγελματιών οπλιτών και του ενός πολίτη σήμερα από την έκρηξη όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης, σε στρατόπεδο έξω από τον Βόλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v