Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γρηγοράκος: Προ των πυλών οι εκλογές

Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ο υπουργός.

Γρηγοράκος: Προ των πυλών οι εκλογές

Ενώ είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι "οι εκλογές είναι προ των πυλών".

Αιτιολόγησε μάλιστα την εκτίμησή του σημειώνοντας πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα, ο κ. Γρηγοράκος επανέφερε στην επικαιρότητα και δη επιτακτικά, την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου, τονίζοντας ότι «είναι στην προγραμματική μας συμφωνία να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, πιθανώς πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Η τοποθέτηση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τέως ευρωβουλευτή και νυν γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ, Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό είπε ότι δημιουργεί "κλίμα εκλογών όταν πήραμε αποφάσεις για ψήφο εμπιστοσύνης και για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο".

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος: «Δεν πρέπει να συρθεί η χώρα σε εκλογές... Πιστεύω ότι η Βουλή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να μην συρθεί η χώρα σε επικίνδυνη περιπέτεια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v