Κουλίας: Οι στόχοι για τη Cyta Ελλάδος

«Βασικοί και διαχρονικοί, θα έλεγα, στόχοι είναι αφενός, η επέκταση της πελατειακής βάσης μας με σύνεση και σωστή οργάνωση και αφετέρου, η βέλτιστη αξιοποίηση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών μας στη χώρα», τονίζει ο Γ. Κουλίας για τους βασικούς στόχους της Cyta Ελλάδος.

Κουλίας: Οι στόχοι για τη Cyta Ελλάδος
Με υπηρεσία 30 ετών στη Cyta, γνωρίζει το παρελθόν και το παρόν του Οργανισμού ενώ, είναι σε θέση να έχει εικόνα και για το άμεσο μέλλον, ιδίως από τη στιγμή που αυτό συνδέεται με τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

Ο Γιάννης Κουλίας, νέος CEO της Cyta Ελλάδος, μερικές μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του μιλά στο InBusinessNews, για τον πλούτο των τηλεπικοινωνιακών υποδομών που διαθέτει ο Όμιλος Cyta σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και διεθνώς, για τις άμεσες προτεραιότητές του σε σχέση με την ελληνική αγορά, καθώς και για το μέλλον του Ομίλου Cyta ευρύτερα.

Ισχυρές υποδομές και στην Ελλάδα

Η Cyta Ελλάδος στοχεύει βεβαίως κυρίως στη λιανική αγορά στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα αναπτύσσει και δραστηριότητες, σε περιορισμένο ακόμα βαθμό, που αφορούν στη χονδρική αγορά. «Θεωρώ ότι, η αξιοποίηση του εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών που έχει αναπτύξει η Cyta Ελλάδος, προσφέρει μεγάλες προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης που σκοπεύω να αναπτύξω, παράλληλα με την κύρια δραστηριότητα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών 4-play (σταθερής τηλεφωνίας, κινητής τηλεφωνίας, τηλεόρασης και διαδικτύου) στη λιανική αγορά» αναφέρει ο κ. Κουλίας.

Το πανελλαδικό δίκτυο οπτικών της Cyta Ελλάδος επεκτείνεται νότια από την Κρήτη και βόρεια μέχρι και την Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία. Αυτό το δίκτυο είναι σαφώς μεγαλύτερης δυνατότητας από τις ανάγκες της πελατειακής βάσης της, οπότε εάν αξιοποιηθούν ορθά τα αποθέματα χωρητικότητας θα προσφέρουν τις δυνατότητες στη Cyta Ελλάδος να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στις χονδρικές αγορές, σημειώνει ο νέος CEO της Cyta Ελλάδος.

Θεωρεί πως η Cyta Ελλάδος της οποίας πλέον ηγείται, διαθέτει δύο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία:

α) την πελατειακή της βάση περίπου 315.000 πελάτες και το πακέτο ολοκληρωμένων υπηρεσιών 4play
β) τα εκτεταμένα αστικά, υπεραστικά και διεθνή δίκτυα της

Ιδιαίτερα το δεύτερο σημείο ο Γιάννης Κουλίας τονίζει πως «...αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της Cyta Hellas που πολύ πιθανόν να αποτελέσει δέλεαρ για δυνητικούς επενδυτές, από τη στιγμή που ο Οργανισμός εισέρχεται σε πορεία ιδιωτικοποίησης».

Οι στόχοι για τη Cyta Ελλάδος

«Βασικοί και διαχρονικοί, θα έλεγα, στόχοι είναι αφενός, η επέκταση της πελατειακής βάσης μας με σύνεση και σωστή οργάνωση και αφετέρου, η βέλτιστη αξιοποίηση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών μας στη χώρα», τα λόγια του Γιάννη Κουλία για τους βασικούς στόχους της Cyta Ελλάδος.

Τα διεθνή δίκτυα της μητρικής Cyta στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού, θα διασυνδεθούν και θα αξιοποιηθούν συνολικά με τα δίκτυα της Cyta Ελλάδος που προεκτείνονται μέχρι τα Βαλκάνια και θα αποτελέσουν ένα ενιαίο αξιόπιστο δίκτυο τεχνολογίας αιχμής, συνεχίζει ο κ. Κουλίας. «O Όμιλος Cyta θα αξιοποιήσει πλήρως την παρουσία του στην Κύπρο και την Ελλάδα, με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον της Κύπρου και με στόχο να αποτελέσει τη σημαντικότερη ίσως, τηλεπικοινωνιακή γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αντιμετωπίζοντας με αξιώσεις τους κολοσσούς των διεθνών τηλεπικοινωνιών» καταλήγει ο νέος CEO.

Από Κύπρο το management της Cyta Ελλάδος

Τακτικά ταξίδια, πολλές τηλεδιασκέψεις και απόλυτο συντονισμό με το στενό συνεργάτη του και Γενικό Διευθυντή της Cyta Ελλάδος, Χρίστο Λιμνατίτη, αλλά και με τα υπόλοιπα διευθυντικά στελέχη στην Ελλάδα απαιτεί το εγγύς μέλλον για το Γιάννη Κουλία, λόγω της θέσης του CEO που ανέλαβε. Άλλωστε, με την ανάληψη των καθηκόντων του θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Διευθυντής Εθνικής και Διεθνούς Χονδρικής Αγοράς στον Οργανισμό και ως Διευθύνων Σύμβουλος άλλων θυγατρικών του Ομίλου Cyta στo Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα (Cyta UK Ltd και Cytaglobal Hellas Α.Ε.).

«Με σωστό προγραμματισμό, καλή συνεργασία και μελέτη των τοπικών συνθηκών θεωρώ ότι, οι προκλήσεις για τη Cyta Ελλάδος θα τύχουν σωστών χειρισμών. Κατά τις επόμενες ημέρες, μαζί με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της Cyta Hellas θα μελετήσουμε όλες τις παραμέτρους που αφορούν στη διαχείριση της εταιρείας και θα καθορίσουμε τις βασικές αρχές του επιχειρησιακού σχεδίου 2015 – 2016 και τη στρατηγική μας» τονίζει καταληκτικά στο InBusinessNews ο κ. Κουλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v