Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΑ: Eρχεται συμφωνία με την Ελληνικά Λαχεία

Έμφαση στη ανάπτυξη νέων προϊόντων δίνει η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η νέα υπηρεσία "φάρμακα στο σπίτι" και η επικείμενη συμφωνία με Ελληνικά Λαχεία.

ΕΛΤΑ: Eρχεται συμφωνία με την Ελληνικά Λαχεία

Το άνοιγμα σε νέες υπηρεσίες και νέα προϊόντα συνεχίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων από παραδοσιακές υπηρεσίες τα ΕΛΤΑ βρίσκονται κοντά στην σύναψη μιας ακόμη εμπορικής συμφωνίας. Πρόκειται για συνεργασία με την εταιρεία «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ» για την διάθεση προϊόντων της από τα σημεία πώλησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών βρίσκονται στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων με σκοπό τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας και, εκτός απρόοπτου, αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Κατά πληροφορίες θα προβλέπει την διάθεση από το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου –ΣΚΡΑΤΣ, ενώ για την περίοδο του Δεκεμβρίου θα διατίθεται και το Κρατικό Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο. Από τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, η συμφωνία αυτή μπορεί να ενισχύσει τα έσοδα των ΕΛΤΑ με περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη χρονιά.

Πρόκειται για την υιοθέτηση μιας πρακτικής πολύ διαδεδομένης στις χώρες του εξωτερικού, όπου τα ταχυδρομικά καταστήματα υπολογίζεται ότι διαθέτουν στην αγορά περίπου των 1/3 των λαχείων που πωλούνται συνολικά.

Η συμφωνία είναι πολύ πιθανό να προβλέπει και την εξόφληση των κερδισμένων λαχείων μέσω των ταχυδρομείων, ενώ αναμένεται ότι μελλοντικά όλα τα προϊόντα της Ελληνικά Λαχεία, εταιρείας του ομίλου ΟΠΑΠ, θα διατίθενται από το δίκτυο των ΕΛΤΑ. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται, επίσης, η μελλοντική έκδοση λαχνών «ΣΚΡΑΤΣ» που θα πωλούνται αποκλειστικά από τα καταστήματα και πρακτορεία των ΕΛΤΑ και μέρος των εσόδων θα κατευθύνεται στην ενίσχυση κοινωφελών δράσεων.

Φάρμακα, κάρτες και εφαρμογή για κινητά

Η επικείμενη συμφωνία με την Ελληνικά Λαχεία αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της διοίκησης των ΕΛΤΑ να εμπλουτίσει την προϊοντική γκάμα της εταιρείας, προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες εσόδων από την φθίνουσα πορεία που έχουν τα τελευταία χρόνια παραδοσιακά ταχυδρομικά προϊόντα.

Στην κατηγορία των νέων υπηρεσιών εντάσσεται και το πρόγραμμα «Φάρμακα στο σπίτι» που απευθύνεται, κυρίως, σε πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετακίνησης και μπορούν με μια μικρή επιβάρυνση να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους στο σπίτι από τον ταχυδρόμο της γειτονιάς.

Επιπλέον σε δέκα ημέρες θα ξεκινήσει από το δίκτυο καταστημάτων των ΕΛΤΑ η διάθεση της κάρτας «ELTA Club», η οποία αποτελεί μια συνεργασία με την εταιρεία «Μαρινόπουλος» και απευθύνεται στους συνταξιούχους πελάτες των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η κάρτα απευθύνεται σε περίπου 1.000.000 συνταξιούχους, που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τη σύνταξή τους κατ' οίκον από τα ΕΛΤΑ, και τους προσφέρει άτοκη πίστωση για τις αγορές τους από το δίκτυο των ομώνυμων σούπερ μάρκετ. Η συγκεκριμένη κάρτα θα δίνει στους συμβεβλημένους με τα ΕΛΤΑ συνταξιούχους άτοκη πίστωση η οποία θα φτάνει κατ' ανώτατο όριο στο 50% της μηνιαίας σύνταξής τους.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη στο AppStore και η πρώτη έκδοση της εφαρμογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων για iPhone, iPad αλλά και Android συσκευές. Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες θα μπορούν να βρουν το κοντινότερο ταχυδρομείο, να εντοπίσουν το ταχυδρομικό αντικείμενο που έχουν αποστείλει, να υπολογίσουν το κόστος της αποστολής τους, να βρουν τον Ταχυδρομικό Κώδικα που τους ενδιαφέρει, να επικοινωνήσουν άμεσα με τα ΕΛΤΑ κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v