Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Διπλό ρίσκο για Ελλάδα η έξοδος από το Μνημόνιο

Ο τερματισμός του προγράμματος διάσωσης θα οδηγήσει σε αύξηση του ρίσκου χρηματοδότησης της χώρας σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης. Βλέπει και «ζήτημα» στην πορεία των μεταρρυθμίσεων αν δεν υπάρξει ο έλεγχος των δανειστών.

Moody’s: Διπλό ρίσκο για Ελλάδα η έξοδος από το Μνημόνιο

Πρόωρη έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης αυξάνει το ρίσκο χρηματοδότησης της Ελλάδας, δεδομένων των αυξημένων χρηματοδοτικών αναγκών για το επόμενο έτος, σχολιάζει η Moody’s σε ανάλυσή της.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον οίκο, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ρυθμός των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων πιθανότατα θα επιβραδυνόταν, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν θα είναι αντιμέτωπη με τους αυστηρούς όρους που συνοδεύουν ένα οικονομικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την έκθεση με τίτλο «Early Exit from Troika Programme Would Raise Funding and Reform Uncertainties», η πρόσφατη ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2015 εάν ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των τριών πέμπτων στη Βουλή (180 ψήφους) για τον υποψήφιο που θα προτείνει για την προεδρία της χώρας, εξέλιξη που θα καθιστούσε λιγότερο προβλέψιμη τη μελλοντική πολιτική.

Η κυβέρνηση, σημειώνει η Moody’s, έχει εκφραστεί ανοικτά υπέρ της εξόδου από το πρόγραμμα της τρόικας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, γεγονός που αίρει τις «προϋποθέσεις» (conditionality) που επιβάλλει το πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v