Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ηλεκτρονικ​ή δημοπρασία από το ΤΑΙΠΕΔ στις 17 Δεκεμβρίου

Πρόκειται για επτά ακίνητα σε όλη τη χώρα, τα οποία σήμερα είναι κενά και στο παρελθόν τα χρησιμοποιούσε το ελληνικό δημόσιο.

Νέα ηλεκτρονικ​ή δημοπρασία από το ΤΑΙΠΕΔ στις 17 Δεκεμβρίου

Σε νέο γύρο ηλεκτρονικής δημοπρασίας, μέσω του δικτυακού τόπου www.e-publicrealestate.gr, προχωρά στις 17 Δεκεμβρίου το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την πώληση επτά ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα. Και τα επτά ακίνητα είναι σήμερα κενά, ενώ στο παρελθόν τα χρησιμοποιούσε το ελληνικό δημόσιο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και ορισμένα διατηρητέα.

Τα ακίνητα που πωλούνται βρίσκονται στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και στο κέντρο της Μεσσήνης του δήμου Μεσσήνης. Επίσης πρόκειτα για το τριώροφο διατηρητέο στο κέντρο της Πάτρας επί της οδού Αγ. Νικολάου 8, για το λιθόχτιστο παραδοσιακό που στέγαζε το ειρηνοδικείο στην Ανδρίτσαινα του νομού Ηλείας, για το κτίριο στην Παραμυθιά του νομού Θεσπρωτίας και το πρώην κτίριο του ειρηνοδικείου στην Κλειττορία του νομού Αχαΐας (για το οποίο δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον στον πρώτο διαγωνισμό). Στη Λίμνη Ευβοίας πωλείται διώροφο το οποίο επίσης στέγαζε το ειρηνοδικείο και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της παραλιακής οδού.

Η διαδικασία διεξάγεται σε δύο στάδια: Στο πρώτο υποβάλλονται τα δικαιολογητικά συμμετοχής και η κλειστή οικονομική προσφορά, ενώ στο δεύτερο στάδιο οι συμμετέχοντες που θα προκριθούν θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε ηλεκτρονική δημοπρασία μέσω του ιστοτόπου του www.e-publicrealestate.gr.

Νωρίτερα, στα τέλη Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει (αν δεν υπάρξει νέα παράταση) η ηλεκτρονική δημοπρασία για το αξιόλογο πακέτο 12 ακινήτων της Πλάκας. Η διαδικασία καθυστερεί επειδή σε κάποια από τα κρατικά ακίνητα βρίσκονται σήμερα ιδιώτες ένοικοι που πρέπει να βγουν από αυτά. Σε άλλα βρίσκονται οργανισμοί του υπουργείου Πολιτισμού και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζουν πως υπάρχει δυσκολία με τα... κλειδιά των κτιρίων. Στα ακίνητα περιλαμβάνεται και ένα το οποίο το έχει καταλάβει ιδιοκτήτης σκαλωσιών προκειμένου να τις αποθηκεύσει!

Στο Ταμείο υποστηρίζουν πως σε κάθε περίπτωση τα ακίνητα θα περιέλθουν στους τελικούς πλειοδότες με την υπογραφή της σύμβασης επιφανείας, ελεύθερα από οποιοδήποτε σχετικό δικαίωμα τρίτου ή τυχόν παράνομη ή αυθαίρετη κατάληψη, χρήση κ.λπ., επομένως κάθε σχετική ενέργεια θα έχει ολοκληρωθεί προ της υπογραφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v