Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης σε πολυκατοικίες

Θα πρέπει να συγκληθεί γενική συνέλευση ιδιοκτητών με πρωτοβουλία του διαχειριστή, ή του άμεσα ενδιαφερόμενου, για μετατροπή του λέβητα της κεντρικής θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο.

Εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης σε πολυκατοικίες

Τη διαδικασία μέσω της οποίας ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θα μπορούν να εγκαταστήσουν αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο, προβλέπει νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, που θα δοθεί αύριο Τρίτη για δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά μέχρι σήμερα, σε παρόμοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να συγκληθεί γενική συνέλευση ιδιοκτητών με πρωτοβουλία του διαχειριστή, ή του άμεσα ενδιαφερόμενου, για μετατροπή του λέβητα της κεντρικής θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο. Για τη μετατροπή θα πρέπει να συμφωνήσει το 50% συν ένα των ποσοστών των ιδιοκτητών. Στην περίπτωση αυτή, η δαπάνη μετατροπής κατανέμεται στο σύνολο των ιδιοκτητών.

Στην περίπτωση που δεν ληφθεί απόφαση λόγω μη συμφωνίας, ή στην περίπτωση που, παρά τη συμφωνία αυτή δεν υλοποιείται, ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης μπορεί να προχωρήσει στην απομόνωση του δικτύου θέρμανσης που εξυπηρετεί το διαμέρισμά του από το κεντρικό δίκτυο και να εγκαταστήσει σε δικό του χώρο τον λέβητα αυτόνομης θέρμανσης.

Ο ιδιοκτήτης αυτός, απαλλάσσεται επίσης από τη συμμετοχή του στα έξοδα του κεντρικού συστήματος θέρμανσης. Τη διαδικασία της σύγκλισης γενικής συνέλευσης, είχε ζητήσει από το ΥΠΕΚΑ η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v