Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει αν θέλει συμφωνία με τους δανειστές

Aπαντώντας στο «μήνυμα» του Αλέξη Τσίπρα προς τους δανειστές πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις της νυν κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως «πριν το τέλος του έτους η τρόικα θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να υπογράψει το μνημόνιο».

Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει αν θέλει συμφωνία με τους δανειστές

Βολές κατά του ΠΑΣΟΚ για την κριτική που άσκησε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το βασικό μισθό πρωτοπροσλαμβανόμενων στο Δημόσιο εξαπέλυσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να φτάσουμε σε κάποιου είδους συμφωνία με την επιστροφή της τρόικα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως η έξοδος από το μνημόνιο προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και συνεπώς την υλοποίηση ορισμένων μεταρρυθμίσεων.

«Και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν δεσμευθεί» για την υλοποίηση των συγκεκριμένων αλλαγών, επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε παρόμοια αντίδραση βουλευτών της Χαριλάου Τρικούπη όταν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, απαντώντας στο «μήνυμα» του Αλέξη Τσίπρα προς τους δανειστές πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις της νυν κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως «πριν το τέλος του έτους η τρόικα θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να υπογράψει το μνημόνιο», όπως έγινε σε άλλες χώρες που δέχτηκαν πρόγραμμα στήριξης.

«Κι αν αυτός αρνηθεί, τότε η χώρα θα βρεθεί στη δίνη των αγορών», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v