Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματοδοτική ένεση €100 εκατ. από Eurobank σε τουριστικές επιχειρήσεις

Πρόγραμμα στήριξης τουριστικών επιχειρήσεων, ύψους 100 εκατ. ευρώ, για το 2015 προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου.

Χρηματοδοτική ένεση €100 εκατ. από Eurobank σε τουριστικές επιχειρήσεις
Ένεση ύψους 100 εκατ. ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις για το 2015 προανήγγειλε πριν από λίγο μιλώντας στο 13ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου.

Το ανώτερο στέλεχος της Eurobank σημείωσε πως η βάση για τη στήριξη που αποφάσισε να παράσχει ο τραπεζικός όμιλος σε τουριστικές επιχειρήσεις είναι η ένδειξη σταθεροποίησης της οικονομίας, η σημαντική ανάπτυξη του τουρισμού και η επικείμενη παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Σημείωσε ταυτόχρονα πως ο όμιλος Eurobank έχει χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα 80 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε τρεις προορισμούς της χώρας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital Μίλτος Καμπουρίδης σημείωσε πως είναι ελάχιστες, παρ' όσα λέγονται, οι επενδύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα στην Ελλάδα. Τόνισε παράλληλα, πως οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στις οποίες έχουν μπει πωλητήρια πωλούνται σε υψηλές τιμές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου Λάμψα, Αναστάσιος Χωμενίδης, εστίασε στο γεγονός ότι πρέπει να διαμορφωθεί σύντομα ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς για την προσέλκυση επενδύσεων στον τουρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v