Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤUI:Αναζητά εγχώριους «συμμάχους» για επενδύσεις στην Ελλάδα

O επικεφαλής της TUI χαρακτήρισε την Ελλάδα κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Μεσογείου. Εκτίμησε πως ο όμιλος του θα στείλει 10% περισσότερους τουρίστες το 2015 στην χώρα. Το ραντεβού με τον Α. Σαμαρά.

ΤUI:Αναζητά εγχώριους «συμμάχους» για επενδύσεις στην Ελλάδα
Ανοιχτή «πρόσκληση σε εγχώριους επιχειρηματίες να συνεργαστούν με την TUI ώστε να επενδύσουν στην δημιουργία νέων ξενοδοχείων στη χώρα μας απήθυνε μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Travel Plc, Peter Long.

O επικεφαλής της TUI εκτίμησε πως ο όμιλος του θα στείλει 10% περισσότερους τουρίστες το 2015 στην Ελλάδα (περίπου 2,2 εκατομμύρια) σε συνέχεια της φετινής πολύ καλής χρονιάς.

Το ηγετικό στέλεχος της TUI χαρακτήρισε κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Μεσογείου την Ελλάδα και περιέγραψε το ενδιαφέρον του για την υλοποίηση επενδύσεων σε περισσότερους και μη κορεσμένους προορισμούς της χώρας (πχ μικρά νησιά που δεν έχουν αξιοποιηθεί τουριστικά).

Ο ίδιος επισήμανε το γεγονός πως ο τουρισμός συμμετέχει πλέον με 20% στο ελληνικό ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ανέφερε πως ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης ώστε να διαμορφωθεί ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας. Δέσμευση την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική.

Ο κ. Long επισήμανε ακόμη την πρωταρχική σημασία των αεροδρομίων στην ανάπτυξη του τουρισμού χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την επικείμενη ιδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν ισχυροί διεθνείς όμιλοι από τον χώρο των κατασκευών και της διαχείρισης αεροδρομίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος TUI προσανατολίζεται να μειώσει το 2015 το πρόγραμμά του κατά τουλάχιστον 20% στην γειτονική Τουρκία.

Άμεσα ωφελημένη από την αναμενόμενη κίνηση της ΤUI εκτιμάται ότι θα είναι Ισπανία και Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v