Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτακτη σύσκεψη Χαρδούβελη, Δένδια, Αθανασίου και Βρούτση

Στο υπουργείο οικονομικών βρέθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί Δένδιας, Αθανασίου και Βρούτσης. Στο επίκεντρο οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Προηγήθηκε σύσκεψη του Αν. Σαμαρά με τον Γκ. Χαρδούβελη στο Μαξίμου. Αύριο η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Έκτακτη σύσκεψη Χαρδούβελη, Δένδια, Αθανασίου και Βρούτση

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των υπουργών Χαρδούβελη, Δένδια, Αθανασίου και Βρούτση.

Επί τάπητος βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την ταχεία διευθέτηση του ζητήματος.

Οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα συζητηθούν αύριο σε νέα σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου. Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 το απόγευμα. 

Νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία κράτησε περίπου 1,5 ώρα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι εκκρεμότητες στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, όπως οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, εν όψει και της επιστροφής της τρόικας για την συνέχιση της αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού προγράμματος.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να άρει τις έως σήμερα ενστάσεις της τρόικας και να φέρει το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, σχετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποπληρωμή των οφειλών σε έως και 100 δόσεις. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος, είναι ότι τον Σεπτέμβριο εφέτος οι απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν πλέον τα 70 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v