Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψουμε να αναστραφεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων

Η εποχή των μνημονίων ολοκληρώθηκε για τη χώρα, δεν θα ανατραπεί η ομαλή πορεία εξόδου από την κρίση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΤΕ. Μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας ο τουρισμός, θα λάβει 500 εκατ. ευρώ από το επόμενο ΕΣΠΑ.

Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψουμε να αναστραφεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων

Το γεγονός ότι ο τουρισμός θα λάβει από το επόμενο ΕΣΠΑ 500 εκατ. ευρώ επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του 13ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο επεσήμανε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την Οδηγία 651 η οποία δημιουργεί εμπόδια σε μια σειρά επιδοτήσεων, τα οποία, όπως είπε, καταβάλλονται προσπάθειες να ξεπεραστούν.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί μοχλό επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, συμμετέχοντας πλέον με 20% στο ΑΕΠ της χώρας.

Η Ελλάδα, είπε, μπορεί να γίνει ένας μοναδικός νησιωτικός προορισμός, υποδεχόμενος δεκάδες χιλιάδες σκάφη αναψυχής, με ορατή την προοπτική κατασκευής τέτοιων σκαφών στη χώρα μας.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ που ζήτησε να αποφευχθεί η πολιτική πόλωση στη χώρα, προκειμένου να μην διαταραχθεί η θετική πορεία που προδιαγράφεται ήδη για την επόμενη χρονιά, τόνισε πως σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να αναστραφεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων και η ομαλή πορεία της χώρας προς έξοδο από την κρίση.

Επανέλαβε πως η εποχή των μνημονίων ολοκληρώθηκε για τη χώρα και επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v