Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεπικοινωνίες: H επόμενη μέρα στην αγορά φέρνει συγκλίσεις

Υπέρ της σύγκλισης υπηρεσιών αλλά με τρόπο που δεν θα δημιουργεί μονοπωλιακές καταστάσεις τάσσονται οι εκπρόσωποι του κλάδου. Αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.

Τηλεπικοινωνίες: H επόμενη μέρα στην αγορά φέρνει συγκλίσεις

Ναι στη σύγκλιση των υπηρεσιών στις τηλεπικοινωνίες αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να εξακολουθήσει να υπάρχει ανταγωνισμός και να μην δημιουργηθούν μονοπωλιακές καταστάσεις λένε οι εταιρείες των τηλεπικοινωνιών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Infocom, ο Ζαχαρίας Πιπερίδης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ σημείωσε ότι η σύγκλιση ζητούμενο σε όλες τις αγορές, τονίζοντας όμως ότι πρόκειται για ένα ταξίδι που παίρνει χρόνο και έχει εμπόδια. Ο ίδιος δεν απέφυγε τις αιχμές σημειώνοντας ότι σύγκλιση σίγουρα δεν είναι να κάνεις aggressive discount για τη διαχείριση κόκκινων δανείων. Πάντως εξέφρασε την πεποίθηση ότι το περιβάλλον θα βοήσει ώστε να αναδειχθούν υγιείς παίκτες στην αγορά.

Η σύγκλιση είναι σίγουρα ελκυστική. Το θέμα δεν είναι όμως απλά να ενώνεις τα υλικά αλλά να έχεις τα καλύτερα υλικά για τα ενώσεις, κατέληξε ο κ. Πεπερίδης ο οποίος υποστήριξε ότι ειδικά στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης ο ανταγωνισμός είναι διεθνής.

Περσιάνης: Τυχόν μονοπώλια στο pay tv μπορεί να επεκταθούν

Υπέρ της ενοποίησης υπηρεσιών τάχθηκε και επικεφαλής της Vodafone. O Γλαύκος Περσιάνης σημείωσε ότι πρόκειται για μια τάση που υπάρχει σε αρκετές χώρες και η Vodafone την προωθεί και στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια. Αναγκαίο στην εποχή της σύγκλισης είναι να συνεχίσει η αγορά να λειτουργεί ανταγωνιστικά τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, σημειώνοντας ότι τυχόν μονοπωλιακές αγορές σε μια αγορά μπορούν να μεταφερθούν και σε άλλους τομείς που έως τώρα λειτούργησαν ανταγωνιστικά.

Ο κ. Περσιάνης εκτίμησε ότι η εξαγορά της HOL θα επιτρέψει στη Vodafone να κινηθεί με μεγαλύτερη ευελιξία. Aναφερόμενος στις επενδύσεις ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone σημείωσε ότι η εταιρεία από το 2008 εως σήμερα επένδυσε περίπου 1,5 δισ. στην αγορά της Ελλάδας. Οι επενδύσεις αφορούσαν στην εξαγορά της HOL, στην απόκτηση φάσματος αλλά και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου.

Ζαρκαλής: Ναι σε στρατηγικές συνεργασίες

Αισιοδοξία για την επόμενη μέρα εξέφρασε ο επικεφαλής της Wind εκτιμώντας ότι μετά από δύσκολη πενταετία η αγορά περνάει σε νέα φάση. Ο κ Νάσος Ζαρκαλής σημείωσε ότι επιλογή της Wind είναι οι αγορές της σταθερής και της κινητής ενώ τις υπόλοιπες αγορές τις κοιτά μέσα στρατηγικές συνεργασίες.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαρκαλή οι συνέργειες είναι μέρος του νέου οικοσυστήματος που δημιουργείται και οι συνεργασίες είναι δείγμα των καιρών.

Τέλος ο γενικός διευθυντής της Cyta Hellas, Χρίστος Λιμανατίτης σημείωσε ότι η εταιρεία πέτυχε το στόχο που είχε θέσει να γίνει ένας 4play πάροχος. Ο ίδιος σημείωσε ότι το τηλεοπτικό περιεχόμενο είναι πολύ σημαντικό, δικαιολογώντας την απόφαση της εταιρείας να επεκταθεί και στο συγκεκριμένο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v