Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινή υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Η διαχείριση των ανωτέρω πόρων, η επικαιροποίηση του ενιαίου ηλεκτρονικού μητρώου ωφελούμενων και οι διαδικασίες αποτελεσματικής υλοποίησης του Προγράμματος θα καθοριστούν μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπ. Εργασίας και άλλων φορέων.

Κοινή υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»
«Υπογράφηκε σήμερα Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Α. Ντινόπουλο, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γ. Βρούτση, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, σχετικά με τον καθορισμό του ύψους των πόρων που θα διατεθούν για την κάλυψη του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συνταξιούχους, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», για τη χρονική περίοδο από 01.10.2014 έως 31.12.2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών οι σχετικοί πόροι, για την εν λόγω περίοδο, θα ανέλθουν σε 65 εκατ. ευρώ.

Η διαχείριση των ανωτέρω πόρων, η επικαιροποίηση του ενιαίου ηλεκτρονικού μητρώου ωφελούμενων και οι διαδικασίες αποτελεσματικής υλοποίησης του Προγράμματος θα καθοριστούν μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, την κοινωνική ευαισθησία της αλλά, παράλληλα, και το πώς αντιλαμβάνεται τη συλλογική λειτουργία της και τον ορθολογισμό στην κατανομή των διαθέσιμων πόρων, αναφέρει το υπουργείο οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v