Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Στρατηγική με πέντε άξονες για τη μεταμνημονιακή εποχή

Λύσεις εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου αναζητά η Ελλάδα, ξεκαθαρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εχουμε ήδη εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους.

Βενιζέλος: Στρατηγική με πέντε άξονες για τη μεταμνημονιακή εποχή

«Η Ελλάδα έχει ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από το Μνημόνιο και από το καθεστώς εποπτείας της Τρόικας» επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Συνέδριο του Γαλλόφωνου Forum Επιχειρήσεων.

Όπως είπε «στόχος της κυβέρνησης είναι το σχέδιο αυτό να καταστεί ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της επιβεβαίωσης της βιωσιμότητας του χρέους, πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, είπαμε ότι θα εξετάσουμε και τη συμφωνημένη ολοκλήρωση του σκέλους του προγράμματος που αφορά το ΔΝΤ σε συνεργασία τόσο με αυτό όσο και με τους ευρωπαίους εταίρους μας».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως οι πέντε άξονες για την οριστική έξοδο από την κρίση είναι:

1. Η σταδιακή απαλλαγή από το Μνημόνιο, η επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης χωρίς τρόικα, αλλά μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Με την οριστική απόφαση σε σχέση με τις σχέσεις μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την οριστική επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους, βιωσιμότητα που ήδη έχουμε εξασφαλίσει.

2. Ο δεύτερος Άξονας είναι η πολιτική και θεσμική σταθερότητα. Και αυτό ξεκινάει από την προστασία των θεσμών, από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, από την αναγκαία συναίνεση.

3. Ο τρίτος άξονας είναι η προστασία της κοινωνικής συνοχής.

4. Ο τέταρτος Άξονας είναι η εδραίωση της θέσης της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Η ενίσχυση των θεσμών μιας χώρας που, όπως απέδειξε η επιτυχημένη Ελληνική Προεδρία, παραμένει πυλώνας σταθερότητας μέσα σε μια ταραγμένη περιοχή.

5. Ο πέμπτος Άξονας είναι η συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας γύρω από το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, που είναι σχέδιο απασχόλησης, κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v