Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρεί ο Χρ. Στεφανάδης από πρόεδρος του ΣΟΕ

Σύμφωνα με τη ρύθμιση τα καθήκοντα του Προέδρου του ΣΟΕ μπορεί να ανατίθενται, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, στο Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου, διάταξη που ανοίγει το δρόμο για αντικατάσταση του Χρ. Στεφανάδη.

Αποχωρεί ο Χρ. Στεφανάδης από πρόεδρος του ΣΟΕ

Το δρόμο για την αντικατάσταση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Χριστόδουλου Στεφανάδη από τον έως σήμερα Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Αναστάσιο Αναστασάτο ανοίγει διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στην τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 100 δόσεις.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, με την προτεινόμενη διάταξη της παραγράφου 4 συμπληρώνεται το νομικό πλαίσιο στελέχωσης του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και προβλέπεται ότι τα καθήκοντα του Προέδρου μπορεί να ανατίθενται, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, στο Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών. Η ρύθμιση αυτή προάγει τον ενιαίο συντονισμό του Συμβουλίου και της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών λόγω της συνάφειας του αντικειμένου αρμοδιοτήτων τους.

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφορούσε έντονη φημολογία περί δυσαρέσκειας του Μεγάρου Μαξίμου προς το πρόσωπο του κ. Στεφανάδη. Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από πηγές του υπουργείου Οικονομικών που υπογραμμίζουν ότι ο κ. Στεφανάδης θα τοποθετηθεί σε άλλο πόστο.

Η ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου του ΣΟΕ από τον κ. Αναστασάτο ενδέχεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να είναι προσωρινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά στο πόστο του προέδρου του ΣΟΕ είχε τοποθετηθεί ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Μανώλης Μαματζάκης, ο οποίος μάλιστα εκπροσώπησε το υπουργείο Οικονομικών και σε συνεδρίαση του Euroworking Group.

Στην επιλογή Μαματζάκη οι πληροφορίες ήθελαν τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη να αντιδρά και έτσι τη θέση κατέλαβε ο κ. Στεφανάδης, ο οποίος τώρα, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αποχωρεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v