Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exotix: Αγοραστική ευκαιρία τα ελληνικά GDP Warrants

Τρία σενάρια για τις προεδρικές εκλογές και την επόμενη ημέρα παραθέτει η Exotix σε report. Θεωρεί πως το πρόσφατο sell-off δημιούργησε ευκαιρίες στα ελληνικά GDP Warrants. Ποια σύσταση και τιμή-στόχο θέτει. Γιατί έχουν αυξηθεί οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι.

Exotix: Αγοραστική ευκαιρία τα ελληνικά GDP Warrants

Το κλίμα για την Ελλάδα έχει επιδεινωθεί σημαντικά από την αρχή του Σεπτεμβρίου, αν και υπήρξε μια μικρή βελτίωση τις τελευταίες ημέρες, αναφέρει η Exotix σε σχετικό report.

Το sell-off χτύπησε τα GDP warrants πολύ περισσότερο από τα ομόλογα και πιστεύουμε ότι τα θεμελιώδη μεγέθη δεν δικαιολογούν αυτήν τη σχετική υποαπόδοση. Με άλλα λόγια, η διόρθωση είναι υπερβολική και παρουσιάζει αγοραστική ευκαιρία, εξηγεί η Exotix.

Ωστόσο, οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι έχουν σίγουρα αυξηθεί, όπως είχαμε προβλέψει στο σημείωμά μας στις 5 Ιουνίου, ενώ η εν εξελίξει αναθεώρηση του προγράμματος με την τρόικα αποτελεί σημαντική πρόκληση για την ελληνική κυβέρνηση. Τα ανοικτά ζητήματα είναι πολλά, σύνθετα και ο χρόνος είναι περιορισμένος λόγω των επερχόμενων εκλογών, αφού η τρόικα θα πρέπει να φύγει από την Αθήνα μέχρι τα Χριστούγεννα, όταν η προεκλογική εκστρατεία θα ενταθεί.

Η διακοπή στις συνομιλίες πριν από τις εκλογές θα μπορούσε να βοηθήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα προσπαθήσουν να βρουν μια λύση, για να αποφευχθεί η ενίσχυση των ριζοσπαστικών πολιτικών δυνάμεων, επισημαίνει η Exotix. Ωστόσο θα υπάρχει άφθονος θόρυβος, ο οποίος θα επιβαρύνει τις τιμές των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων.

Επιπλέον, οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές συνιστούν σημαντικό κίνδυνο εάν ο συνασπισμός αποτύχει να εκλέξει τον προεδρικό του υποψήφιο το Φεβρουάριο. Αν αυτό συμβεί, πιθανότατα θα είναι το τέλος για τον κυβερνητικό συνασπισμό, δεδομένων και των κακών δημοσκοπήσεων.

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα ο συνασπισμός να επιβιώσει από την προεδρική ψηφοφορία, βασιζόμενος σε ανεξάρτητους βουλευτές και κεντρώα κόμματα που έχουν ισχυρό συμφέρον να αποφύγουν τις εκλογές.

Σε περίπτωση που ο συνασπισμός πετύχει το Φεβρουάριο, πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας και η βελτίωση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θα βελτιώσουν τις πιθανότητες των κομμάτων του συνασπισμού στις επόμενες γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2016 το αργότερο.

Ο αυξημένος πολιτικός κίνδυνος και οι συνομιλίες για έξοδο από το πρόγραμμα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αποτίμηση των GDP warrants και εξετάζουμε τρία σενάρια, εξηγεί η Exotix:

Σενάριο 1: Η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνεχίζει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις (πιθανότητα 40%).

Σενάριο 2: Η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού κερδίζει τις προεδρικές εκλογές, αλλά αποδυναμώνει την εφαρμογή του προγράμματος λόγω πιο χαλαρής εποπτείας από την τρόικα και την πίεση της κοινής γνώμης (πιθανότητα 40%).

Σενάριο 3: Ο συνασπισμός της κυβέρνησης «χάνει» τις προεδρικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές (πιθανότητα 20%).

Παρά τις επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολιτικού θορύβου από τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα και τις επερχόμενες εκλογές τους επόμενους μήνες, πιστεύουμε ότι βραχυπρόθεσμα παρουσιάζεται αγοραστική ευκαιρία δεδομένων των καλών μακροπρόθεσμων προοπτικών της οικονομίας.

Η αναθεωρημένη τιμή-στόχος μας είναι το 1,22, από 1,50 τον Ιανουάριο, και η τρέχουσα τιμή της αγοράς στο 0,92 αντιπροσωπεύει το περιθώριο ανόδου 33% και η σύσταση buy.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v