ΕΛΣΤΑΤ: Χωρίς επιφυλάξεις για ένατη φορά τα στοιχεία Eurostat

Την αξιοπιστία των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων υπογραμμίζει η Ελληνική Στατιστική Αρχή σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι η Eurostat τα δημοσιεύει χωρίς επιφυλάξεις από το Νοέμβριο του 2010.

ΕΛΣΤΑΤ: Χωρίς επιφυλάξεις για ένατη φορά τα στοιχεία Eurostat

Στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurostat δημοσίευσε στις 21/10/2014 τα στοιχεία της δεύτερης κοινοποίησης για το έτος 2013 του ελλείμματος και του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης, μαζί με τις επανεκτιμήσεις των αντίστοιχων στατιστικών για τα έτη 2010‐2012, για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι οι δημοσιονομικές στατιστικές της Ελλάδος δημοσιεύονται από τη Eurostat χωρίς επιφυλάξεις για ένατη συνεχή φορά από το Νοέμβριο 2010. Η εξαμηνιαία δημοσίευση των Ελληνικών στατιστικών από τη Eurostat για ένατη συνεχή φορά χωρίς επιφυλάξεις, κατόπιν των σχετικών ελέγχων και πιστοποιήσεων, αποτελεί μία σημαντική σειρά επιτυχιών για την Ελλάδα, σημειώνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Η δημοσίευση από το Νοέμβριο του 2010 των στατιστικών στοιχείων του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδος χωρίς επιφυλάξεις καταδεικνύει τη σταθερή και εδραιωμένη πλέον αποδοχή των δημοσιονομικών στατιστικών που καταρτίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ ως στατιστικών στοιχείων που ικανοποιούν πλήρως τους κανόνες και τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και καταρτίζονται σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά πρότυπα γενικότερα, και επιβεβαιώνει τις συστηματικές προσπάθειες που έχουν γίνει από την ΕΛΣΤΑΤ για την παραγωγή σταθερά αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v