Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος για stress test: Ένα ακόμη βήμα για έξοδο από μνημόνιο

Τα θετικά αποτελέσματα στα stress test σημαίνουν ότι μένει αλώβητο το αποθεματικό του ΤΧΣ, τα δημοσιονομικά δεδομένα είναι καλύτερα από τις προβλέψεις του 2012 και μπορούν να υπάρξουν πρόσθετες εγγυήσεις για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, τονίζει ο Ε. Βενιζέλος.

Βενιζέλος για stress test: Ένα ακόμη βήμα για έξοδο από μνημόνιο
«Τα θετικά αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής δοκιμασίας αντοχής των συστημικών τραπεζών για τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, είναι ένα ακόμη βήμα προς την ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο» σημειώνει ο Ευ.Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι τα θετικά αποτελέσματα στα τέστ των τραπεζών σημαίνουν ότι:

- μένει αλώβητο το αποθεματικό του ΤΧΣ

- τα δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά δεδομένα είναι σαφώς καλύτερα από τις προβλέψεις της μελέτης βιωσιμότητας (DSA) του ελληνικού δημοσίου χρέους που είχε συνταχθεί το 2012

- μπορούν εύκολα να υπάρξουν πρόσθετες εγγυήσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας. Ανάγκες που είναι αισθητά μικρότερες από ό,τι νομίζεται και εγγυήσεις που δεν είναι ούτε νέο δάνειο ούτε νέο μνημόνιο, αλλά αξιοποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Παράλληλα, ο Ευ.Βενιζέλος σημειώνει ότι το επόμενο βήμα για τις τράπεζες θα είναι

- η στροφή στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, των επενδύσεων κάθε κατηγορίας και βεβαίως της απασχόλησης

- η εφαρμογή ανακουφιστικών ρυθμίσεων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ρυθμίσεων που ταυτόχρονα επιβραβεύουν τους συνεπείς οφειλέτες και

- η επιστροφή καταθέσεων

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v