Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακίνητα: Οι τιμές πώλησης σε 48 περιοχές της Αθήνας

Σε ποιες τιμές πουλάνε οι Αθηναίοι. Τι δείχνουν τα στοιχεία για το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο σε 48 περιοχές. Ερευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τις τάσεις στην κτηματαγορά. Αναλυτικός πίνακας με ελάχιστες, μέσες και μέγιστες τιμές.

  • Των Φωτεινής Κυριαζοπούλου, Θεόδωρου Παναγιωτίδη και Ιωάννη Τορνίδη
Ακίνητα: Οι τιμές πώλησης σε 48 περιοχές της Αθήνας

Η έρευνα διεξήχθη από τους φοιτητές του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Φωτεινή Κυριαζοπούλου και Ιωάννη Τορνίδη υπό την επίβλεψη του Θεόδωρου Παναγιωτίδη (φωτό), Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα αποτελέσματα προέρχονται από την ανάλυση μικρών αγγελιών.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 31.871 παρατηρήσεις που αφορούν τα τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) και την προσφερόμενη τιμή πώλησης κατοικιών σε 48 περιοχές της Αθήνας από αγγελίες που δημοσιεύτηκαν στο www.spitogatos.gr από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει τη μέση εκτιμημένη προσφερόμενη τιμή ανά τ.μ., τη μέση εκτιμημένη ελάχιστη και τη μέση εκτιμημένη μέγιστη καθώς και τον αριθμό των αγγελιών (παρατηρήσεις που αναλύθηκαν).

Στη διαμόρφωση αυτών των τιμών δεν εξετάσθηκε η επίδραση ποιοτικών χαρακτηριστικών όπως όροφος, χώρος στάθμευσης, παλαιότητα κ.ά.

Οι τιμές που αναφέρονται στον πίνακα αφορούν εκτιμημένες προσφερόμενες τιμές (εκτιμημένη ελάχιστη, μέση και μέγιστη τιμή ανά τ.μ.) και όχι τιμές πώλησης, αφού οι τελευταίες δεν είναι γνωστές.

 

Πίνακας 1: Οι τιμές ανά τετραγωνικό σε 48 περιοχές της Αθήνας

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v