Συνεχίζουν οι μικροομολογιούχοι τις δικαστικές μάχες για το PSI

Ζητούν αποζημίωση από τις τράπεζες.

Συνεχίζουν οι μικροομολογιούχοι τις δικαστικές μάχες για το PSI

Μπορεί το Συμβούλιο της Επικρατείας να έκρινε συνταγματικό το "κούρεμα" (PSI) των ομολόγων που έγινε τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο οι μικροομολογιούχοι του Ελληνικού Δημοσίου φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την δικαστική τους μάχη. 

Την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η συζήτηση της πρώτης αγωγής μικρομολογιούχου του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Τράπεζας Πειραιώς ενώπιον του Ειρηνοδικείου της Αθήνας, ωστόσο, αναβλήθηκε για τον προσεχή Φεβρουάριο. Το αίτημα της αναβολής το υπέβαλε η δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς και έγινε δεκτό από το Ειρηνοδικείο το οποίο ωστόσο προσδιόρισε εξαιρετικά σύντομα την επόμενη δικάσιμο.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ανύπανδρη μητέρα δύο παιδιών η οποία «έχασε» 25.000 ευρώ που είχε επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και τα οποία σήμερα διεκδικεί από την Τράπεζα Πειραιώς. Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος της Γιάννης Κυριακόπουλος η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο αφορά το σκέλος των διεκδικήσεων των επενδυτών από τις Τράπεζες υπήρξε ιδιαίτερα ενισχυτική καθώς στο σκεπτικό της επισημαίνεται πως οι αξιώσεις τους μπορούν να ασκηθούν μόνο κατά των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ήδη τους επόμενους μήνες, τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015, έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν οι αγωγές και άλλων ομολογιούχων ενώπιον του Ειρηνοδικείου.

Συνολικά ο κ. Κυριακόπουλος εκπροσωπεί 1.200 μικρομολογιούχους (οι 650 εξ αυτών είναι απολυμένοι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής αεροπορίας που αντί αποζημίωσης έλαβαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου).Ήδη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από τα Γερμανικά και τα Αυστριακά δικαστήρια, έχουν εκδοθεί πέντε αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται κάτοχοι ομολόγων ελληνικού δημοσίου οι οποίοι διεκδικούσαν αποζημίωση από τις Τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v