Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την «επόμενη μέρα» συζήτησαν Χαρδούβελης – Σόιμπλε

«Πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε τη σχέση μας με την Ευρώπη μετά τη λήξη του προγράμματος», σημείωσε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ μετά το ραντεβού με Σόιμπλε. Στο επίκεντρο και οι μεταρρυθμίσεις. Εκτός ατζέντας η τρόικα, σύμφωνα με τον Γκ. Χαρδούβελη.

Την «επόμενη μέρα» συζήτησαν Χαρδούβελης – Σόιμπλε

Mια ώρα κράτησε η συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τον Γκίκα Χαρδούβελη αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, δεδομένου ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου. 

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα. Την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, πώς προχωράμε, πώς πάει η ελληνική οικονομία και, επίσης, το γεγονός πως στο τέλος της χρονιάς το πρόγραμμα τελειώνει και πρέπει να μπούμε σε μια νέα σχέση από την 1η Ιανουαρίου. Αυτό το καταλαβαίνει και η γερμανική πλευρά, ότι πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε αυτή τη σχέση», δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης στην ΝΕΡΙΤ.

Υποστήριξε ότι «η τρόικα δεν αναφέρθηκε καθόλου. Ήταν μία συζήτηση ανάμεσα σε δύο κράτη. Η Γερμανία έχει άποψη, έχει βοηθήσει την Ελλάδα επανειλημμένως. Τώρα συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη μέρα», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα. «Η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Και τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v