Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα με την τρόικα

"Αυτή θέλουμε να είναι και η τελευταία εμφάνισή της", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Επιμένει το Μαξίμου να μην ανοίξει το ασφαλιστικό. Πιο διαλλακτικό σε άλλες εκκρεμότητες, όπως το δημόσιο. «Γυμνάσια» από το ΔΝΤ.

Βενιζέλος: Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε η σχεδόν τρίωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αρχικά στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τη χθεσινή συνάντησή του με τον Βόλφ. Σόιμπλε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός αποχώρησε και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν τετ α τετ επί μία περίπου ώρα.

"Έχουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο επί τη βάση του οποίου πορευόμαστε. Το σχέδιο τηρείται και νομίζω θα τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα όπως τα έχουμε πει", δήλωσε εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος. Για το ασφαλιστικό, εμμέσως έδειξε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει να μην ανοίξει αυτή τη στιγμή. "Υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες οι οποίες δείχνουν τα δεδομένα. Έχουμε κάνει τόση δουλειά. Είναι σα να ξεχνάμε τι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν γίνει στη χώρα όλα αυτά τα 5 χρόνια", σημείωσε.

Όσον αφορά το δημόσιο, φάνηκε πιο διαλλακτικός: "Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα δύο κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση. Οι θέσεις του λαμβάνονται πάρα πολύ σοβαρά υπόψη. Υπάρχει πάντα μία συζήτηση, μία διαπραγμάτευση, μία ζύμωση και ένα συμπέρασμα το οποίο έχει διαμορφωθεί τώρα και πορευόμαστε στο πλαίσιο που έχουμε πει.

Το έχουμε πει και στη Βουλή και στα ΜΜΕ". Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, "δεν μπορεί κάθε φορά να τίθεται υπό επανεξέταση το σχέδιο το οποίο έχει διαμορφωθεί μετά από πολλή σκέψη και πολύ προσοχή και εμείς το εκτελούμε τώρα. Ένα κεφάλαιο του σχεδίου είναι να ολοκληρωθεί εμπροθέσμως η αναθεώρηση, το review της τρόικας. Γιατί αυτή θέλουμε να είναι και η τελευταία εμφάνιση της τρόικας".

Σε ερώτηση για τη χθεσινή συνάντηση Σόιμπλε – Χαρδούβελη στο Βερολίνο, ο κ. Βενιζέλος θέλησε να δώσει τέλος στις διάφορες ερμηνείες που επιχειρήθηκαν να δοθούν, διευκρινίζοντας ότι "άλλο συζήτησαν για την επόμενη ημέρα, και άλλο υπήρξε συμφωνία για κάποια πράγματα".

Ωστόσο το ΔΝΤ φαίνεται πως κινείται σε διαφορετική γραμμή καθώς ο εκπρόσωπος του Ταμείου σήμερα δήλωσε πως αναμένει το πλήρες πακέτο των προτάσεων της Αθήνας προκειμένου να καθοριστεί η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v